Dobra verik a számos magyar vonatkozással rendelkező Park Hyatt Viennát

Forrás: turizmus.com

 2024. február 26. 10:40

Eladó Bécs egyik legimpozánsabb luxusszállodája, a számos magyar vonatkozással rendelkező Park Hyatt Vienna.

Ausztriában megkezdődik a magyar származású ingatlanmágnás – René Benko – csődbe került Signa nevű vállalatbirodalmának értékesítése.

A kialakult csőd következményei egyre konkrétabbak formát öltenek: Bécsben és Tirolban hamarosan sorra kerül a Signa Prime Selection luxuseszközeinek eladása, amely portfolióba tartozik a bécsi belváros egyik legelőkelőbb szállodája is.

A belváros szívében található luxusszállodának nemcsak 146 vendégszobája van, beleértve 42 lakosztályt, hanem továbbá egy XXL lakosztály is a hotel felső emeletein. A Royal Penthouse lakosztály 820 négyzetméteres és két emeleten terül el. Ára jelenleg 13 ezer euró éjszakánként.

A patinás hotelben található kétszintes Royal Penthouse lakosztály 820 négyzetméteren terül el

Fotó: 123rf.com

A szálloda patinás épülete a Monarchia idején osztrák-magyar kereskedelmi bankként funkcionált. Egykori páncéltermében, ahol az aranyrudakat őrizték ma a magyar – „Arany Spa” – nevet viselő wellnessrészleg található. További magyar vonatkozás: a bécsi szállodában a budapesti Parlamentben található felvonókhoz teljesen hasonló liftek közekednek.

Első lépésben valószínűleg nem találnak vevőt közvetlenül a szállodaiparból a Park Hyatt számára. A szállodát ugyanis több más Signa épülettel együtt csomagban tervezik értékesíteni, a Tyrol Áruházzal, a bécsi Renngasse-ben található Alkotmánybíróság és az Arany Negyed üzletközpont épületeivel egyetemben – írja szakmai blogján Kovács Balázs turisztikai tanácsadó.

Konkrétan a Signa Prime Assets GmbH (Kft.) eladó, amelynek a felsorolt négy ingatlan a tulajdonában van. Az ügyletet bonyolítja, hogy a vállalatcsoport teljes tulajdonosi struktúrája nagyon összetett, tizenegy társasághoz tartozik, további különböző tulajdonosokkal, akik részben nemzetközi milliárdosokhoz tartoznak, illetve fontos szerepet játszik még Benko családi magánalapítványa is.