Bécs turizmusa már erősebb, mint a járvány előtt

Forrás: turizmus.com

 2022. november 28. 18:52

A legfrissebb statisztikák szerint idén az első tíz hónapban Bécsben 10,5 millió vendégéjszakát regisztráltak a kereskedelmi szálláshelyeken, így a világjárvány után először sikerült ismét túllépni a 10 milliós küszöböt.

Hasonlóan örvendetesen alakulnak a szálláshelybevételek is, amelyek szeptemberben már ismét háromszámjegyű milliós értéket mutattak: összesen 103 millió euró közvetlen forgalmat generáltak a szálláshelyek az ősz első hónapjában. Az év első kilenc hónapjából rendelkezésre álló adatok szerint a közvetlen szálláshelybevétel 574 millió euróra tehető. Bécs megerősödve került ki a járványból – hangsúlyozza Norbert Kettner, a Wien Tourismus ügyvezető igazgatója a turisztikai hivatal aktuális forgalmi adatokat ismertető szakmai hírlevélében, amelyet a GD Consulting szakmai blogja szemléz.

Bizakodásra és optimizmusra további okot ad, hogy Bécs közel 400 szállodája mostanra 37 ezer szobával és 71 ezer ággyal rendelkezik – ez 2500 szobával, illetve 3000 ággyal több a 2019-es évben rendelkezésre álló kínálatnál.

Nőtt a szállodai férőhelyek száma is Bécsben

Fotó: 123rf.com

A szállodák 60 százaléka 4 és 5 csillagos minőségi kategóriába sorolható, ami biztosítja az osztrák főváros magas színvonalú kínálatát az újra éleződő nemzetközi versenyben. A luxus kategóriába sorolt házak számát is sikerült az elmúlt években tovább növelni, jelenleg 23 szálloda sorolható a legfelső luxus kategóriába.

A szakmai blog arr is felhívja a figyelmet, hogy november 29-én 17 órától rendezik meg Bécs város éves turisztikai konferenciáját, amely online is követhető ezen az oldalon.