Beépített sofőrkorrigáló és luxusautóbusz is debütál a BUSEXPO-n

 2014. április 08. 12:17

Üzemanyag hatékonyságot fokozó beépített sofőrkorrigáló rendszerrel, háromtengelyes, rángásmentes váltójú luxus turistabusszal és további, Magyarországon először látható járművekkel érkeznek az ágazat legjelentősebb képviselői a NiT Hungary által szervezett április 23-i BUSEXPO-ra.

A gyártók mellett a szektor beszállító iparának képviselői is olyan érdekességekkel készülnek az év legjelentősebb autóbuszos rendezvényére, amelyek működés közben, makettek segítségével teszik láthatóvá az innovatív fejlesztéseket.

Lerántották a leplet a legnagyobb gyártók arról, mivel készülnek az idei BUSEXPO-ra. A NiT Hungary (Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozók Ipartestülete) által szervezett kiállításon és szakmai konferencián több újdonság is bemutatkozik, sőt több típus most debütál hazánkban.

A fotó csak illusztráció.

Magyarországi premierre készül a kiállítók közül az EvoBus Hungária Kft. A cég az új Setra TopClass 500 termékcsalád egyik prémium kategóriás, háromtengelyes kivitelű, rángásmentes váltóval ellátott luxus turista autóbuszával érkezik, amely most mutatkozik be először itthon, a nagyközönség előtt, s amelyet ki is próbálnak a rendezvénynek otthont adó zsámbéki drivingcamp Hungary vezetéstechnikai pályán. A látogatók továbbá egy S 416 UL Business, helyközi kivitelű és egy Mercedes-Benz Citaro, városi kivitelű autóbuszt is megtekinthetnek.

A VDL szintén olyan járművekkel érkezik, amelyek közül két típust a magyar közönség eddig még nem láthatott. A Citea városi, illetve MidCity kisvárosi busz közös jellemzője, hogy kiválóan alkalmasak mozgáskorlátozottak szállítására, különösen utóbbi állja meg remekül helyét kerekesszékes utaztatásra specializálódott gépjárműként. De elhozzák Zsámbékra a Futura FHD2 távolsági buszt is, amelyből egyre többel lehet találkozni a magyar utakon is.

A hibrid buszok piacvezetőjének számító VOLVO számos, a szakmát érintő innovatív megoldással készül a rendezvényre. Legnagyobb büszkeségük az ún. I-Coaching rendszer, amely gyakorlatilag egy beépített sofőrkorrigálóként működve nyújt támogatást a gépkocsivezetőnek ahhoz, hogy biztonságosabban és üzemanyag-hatékonyabban kezelje a járművet.

A gyártók mellett a beszállítók is különlegességekkel érkeznek az idei BUSEXPO-ra. A haszongépjármű, autóbusz, személygépkocsi, valamint speciális jármű hajtás-és kormányzási rendszerek javításával, forgalmazásával foglalkozó Protruck Kft., a gyártó, ZF Friedrichshafen AG-vel közösen például egy makettekkel berendezett látvány-kamionnal érkezik, amelyben működés közben lesznek láthatók többek között sebességváltók, de más hajtáslánc elemek is, úgy, mint lengéscsillapítók, kuplungok vagy kormányzási rendszerek.

Információk: http://busexpo.hu/