Befejeződött a bajai Duna Wellness Hotel rekonstrukciója

Forrás: turizmus.com

 2015. április 13. 14:42

Befejeződtek a munkálatok Baján, a Duna Wellness Hotel fejlesztésére a Duna Kft. 288,41 millió forint uniós és hazai támogatást nyert, a teljes beruházás 412 millió forintba került.

Halmosi Zoltán, a Duna Kft. tulajdonos-ügyvezetője elmondta: a fejlesztés során a másfél évszázados műemlék épület kívül-belül megújult, jelentősen emelkedett a meglévő szolgáltatások színvonala, új szolgáltatások jöttek létre, a szálloda szobái immár 3 és 4 csillagosak.

 

Az uniós és hazai támogatásból, valamint saját forrásból finanszírozott beruházás nem csak a Duna Kft. számára fontos, hanem a városnak is, hiszen ez Baja egyetlen szállodája, ezért a fejlesztés a környék komplex turisztikai vonzerejére és versenyképességére is kiemelkedő hatással bír.

A projekt a szálloda fő szárnyának teljes felújítását tűzte ki célul. Ennek keretében átépítették és részben felújították az itt található valamennyi vendégszobát - 19 –, a főszárny összes folyosóját, a lépcsőházat, megújult a bejárat, az előtér és a recepció is. Az átépítések tágasabb, igényesen berendezett szobákat, megújult közösségi tereket, magasabb komfortfokozatot eredményeztek, a vendégek igényeinek megfelelően. Az épület lapostetős része felett két szinten emeletráépítés történt, így 4 új szoba alakult ki. A vendégszobák több mint fele klimatizált.

Az étteremben a felújítás során a stukkós mennyezet megmaradt ugyan, de az oldalfalak hangulatelemekkel történő ellátásával, a belső nyílászárók cseréjével, felújításával, az igényes burkolatokkal és új berendezéssel a vendégtér új arculatot kapott. Az étterem új elnevezése „Pacsirta" lett, annak emlékére, hogy az épületben forgatták 1963-ban a „Pacsirta" című film több jelentét, Páger Antal és Tolnay Klári főszereplésével. A vendégtérben egy Páger Antal emlékfal is helyet kapott.

 

Az étteremhez kapcsolódóan megtörtént az oldalterasz téliesített beépítése az étterem teljes szélességében és közvetlen összekapcsolási lehetőséggel. Itt jött létre egy új szolgáltatás, a „Nemzeti Kávéház", egy hagyományokhoz hű, klasszikus kávézó. A név a műemlék épület történelmét eleveníti fel, hiszen a múlt század közepéig a szálloda és az akkori kávéház is „Nemzeti" néven üzemelt.

A főterasz és a szabadon maradó oldalterasz új burkolatot kapott, megtörtént a régi műkő korlát felújítása, megújultak az árnyékolók. A főterasz főbejárat felőli kétharmad része az étterem teraszaként funkcionál, a Sugovica felőli egyharmad főterasz az újonnan épült „Nemzeti Kávéház", a szabadon maradó oldalterasz pedig a Bartók és Türr termek tartozéka lett.

A fejlesztés során a vendégek igényeinek megfelelően újult meg a wellness részleg is, amelynek mintegy 53 négyzetméterrel bővült az alapterülete, megtörtént a gőzkabin áthelyezése és bővítése, jakuzzi kialakítása és egy természetes fénnyel megvilágított pihenő kiépítése.

 

A műemlék épülethez méltó és igen látványos lett a külső felújítás.

További információ: www.hotelduna.hu.