Befejeződött a Szegedy Róza Ház fejlesztése

Forrás: MTI

 2013. október 10. 14:59

Megújult a badacsonyi Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum szolgáltatáskínálata a 2013-as év során. A ház korábban irodalmi múzeumként és borozóként működött.

Az új üzemeltető a Széchenyi Terv turisztikai szolgáltatásfejlesztés pályázatának segítségével ezeket, a már meglévő szolgáltatásokat több új elemmel egészítette ki, amik elsősorban az aktív turisztikai lehetőségek, a borvidék kínálata, valamint a hely nyújtotta kulturális értékek iránt érdeklődő turistáknak nyújtanak még több élményt.

A projekt során több interaktív elem került kialakításra, mely fejlesztések segítik, hogy a Szegedy Róza Ház a Badacsony-hegy túra- és információs központjává válhasson. A ház arculati megjelenése 2013 első felében megújult és elkészült a weboldala (www.szegedyrozahaz.hu), ahol a múzeummal és borozóval kapcsolatos információk mellett, többek közt nagy felbontású 360 fokos képek segítségével - virtuális séta keretében - lehet megcsodálni, miért érdemes személyesen is ellátogatni a Házba. A weboldalon lehetőség van csoportosan és egyénileg is túraprogramokra és borkóstolókra, valamint tárlatvezetésre helyet foglalni, aminek köszönhetően a Szegedy Róza Ház eddigi szezonális nyitva tartása kibővült egész éves nyitva tartásra. Az oldalon helyet kapott egy túraszoftver is, aminek segítségével a Badacsonyba látogató túrázók megtervezhetik környékbeli kirándulásaikat. A bejárni kívánt útvonalakat akár saját GPS készülékükre is elmenthetik, akik pedig nem rendelkeznek saját GPS készülékkel, azok számára a Szegedy Róza Ház biztosít GPS bérlési lehetőséget. A projektnek köszönhetően, a turisták számára az eddig kevésbé ismert helyi túraútvonalak és érdekességek is könnyen megismerhető váltak.

 

A projekt során és a jövőben is a Szegedy Róza Ház szorosan együttműködik a helyi turisztikai egyesülettel, aminek köszönhetően az egyesület minden információs anyaga elérhető lesz náluk is, így a tervek szerint, turista információs szerepet is ellát a jövőben. Kapcsolódva a helyi fejlesztésekhez a nemrég átadott nordic walking túrautak bejárásához szükséges információk és eszközök (nordic walking botok) is elérhetőek az új túraközpontban.

A Szegedy Róza Ház üzemeltetőjének célja, hogy a fejlesztések rövid, illetve hosszú távon is hozzájáruljanak a térség turisztikai kínálatának bővítéséhez és a desztináció népszerűsítéséhez.

Info: www.szegedyrozahaz.hu.