Befektető bevonásával újítanák fel a Gellért Hotelt, a fürdő is megújul

Forrás: turizmus.com

 2016. február 23. 15:52

A CP Holdings és a Danubius Hotels Zrt. megbízást adott a CBRE londoni irodájának, hogy kutasson fel megfelelő befektetési partnert egy közös vállalathoz, amely a budapesti Gellért Hotel felújítására jönne létre.


Készülj Fel!

A tervek szerint a műemlékvédelem alatt álló szálloda eredeti értékeit, régi fényét helyreállítják, hogy visszanyerje Közép-Európa vezető szállodái között egykor elfoglalt prominens helyét - tudhattuk meg a Danubius közleményéből.

 

Szőke László, a BGYH Zrt. vezérigazgatója kérdésünkre elmondta: örül a Danubius tervének, és nagyon várja, hogy az ugyancsak felújítás előtt álló patinás fürdő mellett régi fényében pompázik majd a szálloda. Megjegyezte, hogy korábban maga a BGYH Zrt. is gondolkodott azon, hogy akár tőkével is beszálljon a Gellért Szálloda felújításába.

A Gellért Fürdőben egyébként 2017 tavaszán kezdik meg a gépészet 1 milliárd forint értékű felújítását, ősszel pedig hozzálátnak két új, beltéri medence kialakításának a mostani, kabinos öltöző helyén. Az ugyancsak 1 milliárd forintos medenceépítés miatt más területre költöztetik az öltözőt.

A körülbelül fél-háromnegyed évig tartó, összességében 2 milliárd forint értékű felújítás mellett a fürdő nem lesz zárva, folyamatosam várja a vendégeket.