Befellegzett a gyorséttermeknek Velencében

Forrás: turizmus.com

 2018. május 17. 13:35

Már többször szó volt arról nemzetközi turisztikai fórumokon és az ikonikus olasz város vezető testületeiben, hogy Velence megtelt. Most a helyi önkormányzatnak a gyorséttermek terjedéséből lett elege.

Beleértve mindebbe a hamburgerezők mellett a pizzériákat és a török büféket is. Év elején a város polgármestere, Luigi Brugnaro bejelentette, hogy további intézkedéseket tesznek a felduzzadt turizmus egyes negatív hatásainak csökkentésére. Ezek egyike, hogy a jövőben nem támogatják a gyorséttermek nyitását, mivel azok nem illenek a városképbe, és növelik a szemét mennyiségét, legyen szó műanyag poharakról, szívószálakról vagy pizzaszelet-tálcákról.

Tulajdonképpen az utcán való evést tiltanák meg legszívesebben, mert ez eleve nem illik a világörökség részét képező városképhez, a templomok, történelmi épületek, gondolák és romantikus hidak látványához.

 

 

A helyi lakosok régi kérésének tesz eleget a napokban életbelépő új jogszabály a gyorséttermek nyitásának korlátozásáról. Azt szeretnék, ha az ide látogató turisták tiszteletben tartanák Velence hangulatát, történelmi örökségét és ügyelnének a város tisztaságára.

Nem Velence az egyetlen város, amely betiltotta a gyorséttermeket. Számos ország van a világon, amely egész területén, már korábban betiltott egyes hamburgerláncokat, vagy magas adót vetett ki rá, Montenegrótól Izlandig, Barbadostól Ghánáig.