Behajózott az Aranykulcs

Forrás: turizmus.com

 2021. július 03. 12:25

Hosszú szünet után július 1-jén tartotta újranyitó rendezvényét a Legenda hajó fedélzetén a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesülete.

A Legenda Kft. meghívására a pandémia kitörése óta először szerveztek élő összejövetelt az Aranykulcsosok. Az egyesület részéről Buday Péter elnök köszöntötte a résztvevőket.  Kifejtette abbeli reményét, hogy a borús időszak után lassú növekedés mellett hamarosan újraindul Budapest turizmusa, és a munkájukat elvesztett vagy pályaelhagyóvá vált kollégákra is nemsokára szükség lesz.

A Legenda hajók részéről a teljes tulajdonosi és vezetői kör megjelent a rendezvényen. Németh György ügyvezető beszédében jobb jövőt, több vendéget kívánt a portásoknak, illetve ismertette az új menetrendet: az eddigi egy pár Duna Bella és Dunai Legenda helyett július elsejétől minden délután és este már kettő-kettő városnéző, valamint 9-én, 17-én, 24-én és 31-én 19 óra 45 perces kezdettel vacsorás programjuk is elérhető.

Aranykulcsosok a Legenda fedélzetén

Fotó: Aranykulcs Egyesület

Az esemény résztvevőinek négyfogásos menüvel kedveskedtek a szervezők. Hajózás közben megtekinthették az újbudai Duna-parton épülő modern utasterminált, amely összhangban van a főváros pesti rakpart megújítására vonatkozó terveivel. Az esti jó hangulatról a kiváló ételek és italok mellett Nádai Beatrix, az Old Boys énekesnője, valamint Maurer József, a Kódex együttes énekese gondoskodott.