Bejelentette együttműködését az Airbnb és az IOM

Forrás: turizmus.com

 2022. március 09. 14:39

Bejelentette partnerségét az Airbnb.org és az ENSZ migrációs ügynökség, a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM).

Az együttműködés célja, hogy az Ukrajnából menekülő embereket ingyenes, rövid távú lakhatáshoz juttassa Lengyelországban, Moldovában, Romániában, Magyarországon és Szlovákiában.

Több mint 2 millió ember volt kénytelen elhagyni otthonát és szomszédos országokba menekülni az Ukrajnában zajló konfliktus miatt.

A múlt hét során az Airbnb.org vállalta, hogy ingyenes, ideiglenes szállást kínál 100 000 Ukrajnából érkező menekültnek, és azóta világszerte több mint 15 000 ember jelentkezett az Airbnb.org-on keresztül, hogy ingyen, vagy kedvezményesen felajánlja számukra otthonát.

„Az Airbnb.org büszke arra, hogy ismét az IOM-mel működhet együtt, ezúttal az Ukrajnából menekülők támogatásáért, és azért, hogy segítsünk életünk egyik legnagyobb humanitárius válságában. Hálásak vagyunk az Airbnb közösségének nagylelkűségéért – azoknak, akik megnyitották otthonaikat a menekültek előtt, vagy adományokkal támogatták az Airbnb.org erőfeszítéseit. Ha önöknek van szabad szálláshelyük, kérjük, fontolják meg, hogy segítenek-e az Airbnb.org-nak és az IOM-nak abban, hogy ideiglenes szállást nyújthassanak az Ukrajnából menekülő rászorulóknak” – mondta Joe Gebbia, az Airbnb társalapítója és az Airbnb.org elnöke.

Együttműködik az ukrajnai menekültek szállához juttatásában az Airbnb és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM)

Fotó: Airbnb

Az IOM világszerte létfontosságú támogatást nyújt menekülteknek, reagál a vészhelyzetekre, illetve tanácsot ad a migrációs politikával és gyakorlattal kapcsolatban. Az Airbnb.orggal folytatott partnerség révén az IOM az elkövetkező hetekben és hónapokban ideiglenes szállást tud biztosítani az Ukrajnából menekülő emberek számára.

„A biztonságos, privát és hozzáférhető lakhatás biztosítása kritikus fontosságú. Az IOM büszke arra, hogy partnere lehet az Airbnb.org-nak, és segíthet a biztonságos és fűtött szállás biztosításában. A tél sok helyen még mindig elég kemény, és a meleg és a biztonság biztosítása nemcsak az Ukrajnából menekülők fizikai jólétére van hatással, hanem az érzelmi és mentális állapotukra is. Sokaknak szükségük van egy biztonságos helyre, ahol feldolgozhatják az elmúlt napok eseményeit, és kipihenhetik a megrázkódtatásokat. Hálásak vagyunk minden, az Airbnb.org-on és az Airbnb-n keresztül jelentkezett házigazdának, akik megnyitották otthonaikat és szívüket” – nyilatkozta Amy Pope, az IOM főigazgató-helyettese.