Más ez a Béke

Forrás: turizmus.com

 2018. április 24. 14:14

Mostantól egy élettel teli agóra fogadja a nagykörúti Radisson Blu Béke Hotelbe belépő vendégeket.

A 246 szobás, 4 csillag superior besorolású Danubius szálloda igazgatója, Varga Csaba reméli, hogy a látványos átalakítás után, a nap minden szakában élettel telik majd meg a hotel meglepően nagy földszinti tere.

Ács Erzsébet PR menedzser és Varga Csaba a Béke-Helia-Rába klaszter igazgatója az újonnan átadott Zsolnay kávéházban

Fotó: turizmus.com

A 80-as években zajlott felújítás után meglehetősen tagolt tér - amelyben helyet kapott a lobby, néhány iroda (!), egy "eldugott" drink bár (amelynek a helyére lehozták ugyan a Zsolnay kávéházat, de így sem volt átütő siker) most tágas és összefüggő képet mutat. Ráadásul, a több mint 3 évtizeden át sötét fa és réz burkolatú tér egészen világos felületeket kapott, s az újonnan beépített led világítótestek minden zugba kellemes fényt varázsolnak.

A főbejáraton belépő vendégek felé fordított pult - süteményekkel és italokkal - önmagában is hívogató, hát még, ha valaki megnézi az étel / ital lapot is, s látja, hogy reggel 7-től éjfélig kérhet kávéházi finomságokat, reggelit (a brinner, azaz a breakfast for dinner jegyében), s meleg ételeket egy a la carte étteremnek  illő választékból.

A főbejáraton belépő vendégeket világos tér és egy hívogató pult látványa fogadja

Fotó: turizmus.com

A hónapokig tartó felújítás során a rendezvényszintről lehozták a Haranghy Dome-ot, közismert nevén a Béke Kupolát, s ez fogadja a vadonatúj, közvetlenül a Teréz körútra nyíló bejáraton belépő vendégeket.

A látványterveken még kávéskannák is szerepeltek, a kupola viszont a valóságban is a földszinti kávéházba költözött

Fotó: Radisson Blu Béke Hotel

A lobby-kávéház-recepció tér nem csak vizuálisan tűnik nagyobbnak, hanem ténylegesen meg is növekedett, ugyanis, néhány iroda elköltöztetésével egy tágas "nappalit" nyertek, amely leginkább megbeszélések résztvevőinek, vagy elutazásra váró vendégeknek lehet vonzó.

A rendezvényszintre vezető lépcsőről nézve a vadonatúj, világos recepció, s mellette, az irodák helyén kialakított "nappali"

Fotó: turizmus.com