Békéscsabán lesz a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitórendezvénye

Forrás: turizmus.com

 2015. május 28. 11:47

A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2015 rendezvény keretében június 12-21. között változatos programok várják a természeti élmények iránt érdeklődőket.

A rendezvény nyitóhétvégéjének június 12-14-én Békéscsabán a Városi Sportcsarnok zöldövezete ad otthont, kapcsolódva a Csabai Sörfesztivál és Csülökparádéval egy időben megrendezett Kárpát-medence Nemzeti Értékei és Hungarikumai Kiállítás és Vásárhoz.

12-én, pénteken a Fenyves Hotelben szakmai konferenciát tartanak „Új irányok, fejlesztési lehetőségek az ökoturisztikai létesítmények kialakításánál" témában. 13-14-én, szombaton és vasárnap bemutatkoznak a Magyar Nemzeti Parkok: a „zöldforgatagban" megkóstolhatjuk a különleges Nemzeti Parki Termék védjegyes termékeket, bekapcsolódhatunk a hagyományőrző kézművesek munkájába, szép és hasznos ajándékokat nyerhetünk a természetismereti játékokon, őshonos háziállatokkal – magyar szürke szarvasmarha, bivaly, szamár, racka és cigája juh, mangalica sertések – ismerkedhetünk a rendezvény területén felépített karámban.

A nyitórendezvény első napján, szervezett túra keretében a Körös–Maros Nemzeti Park Kígyósi-puszta tájegységére szervezünk kirándulást, ahol megnézzük a Nagy-gyöp nyár eleji aspektusát, illetve az itt élő gazdag madárvilágot. Körbejárjuk a szintén a nemzeti park területén fekvő Wenkheim-kastély parkját is.

A folytatásban, június 15–21. között valamennyi nemzeti parkunkban gazdag programkínálat, izgalmas kalandtúrák, családi programok várják a természetbarátokat földön, vízen és levegőben, ingyenesen vagy kedvezményes áron.

A Magyar Nemzeti Parkok Hete rendezvénysorozatról itt és itt talál részletes információt.