Beköszöntött a last minute konferenciázás korszaka

Forrás: turizmus.com

 2019. január 29. 13:38

2018-ban 20 százalék felett nőtt a céges rendezvények piaca, a legmarkánsabb bővülést a csapatépítő programok adták – derült ki a Szallas.hu elemzéséből.

Nagyot ment tavaly a konferencia és csapatépítő tréningek piaca. A Szallas.hu adatai szerint a konferenciák területén 20, míg a céges csapatépítők esetében 25 százalékos volt a bővülés.

„Tulajdonképpen iparágtól és cégmérettől függetlenül minden szegmensben komoly növekedést mértünk. Míg nehezebb időkben a céges rendezvények száma jóval alacsonyabb és általában minden esemény nagyon előre tervezett, úgy a tavalyi évben kialakult a last minute konferenciázás jelensége: viszonylag nagy, akár 300-400 fős rendezvények szerveződtek »hirtelen felindulásból«, egyébként teltházzal.

A rendezvénypiacon a kereslet Budapesten már felülmúlja a kínálatot

Fotó: pixabay

A helyszínek tekintetében továbbra is a főváros dominál, Budapesten óriási a kereslet, amit a jelenlegi infrastruktúra már nem igazán tud kielégíteni.

Az átlagos magyar csapatépítő hossza egyébként 2,65 nap volt 2018-ban, a tipikus részvételi szám 50 fő, míg az 1 dolgozóra jutó szállásköltség 21 185 forint volt.