Belföldi kutatás, izraeli vendégéjszakák, aktualitások a debreceni MSZÉSZ munkareggelin

Forrás: turizmus.com

 2017. június 01. 12:12

Május 31-én ismét szállodaigazgatói munkareggeli keretében beszélgettek a debreceni igazgatók, az MSZÉSZ elnöke, illetve az önkormányzat képviseletében a VisitDebrecen igazgatója az aktuális országos és helyi feladatokról, tendenciákról és a szezonnal kapcsolatos várakozásokról.

Kiemelt témaként szerepelt, hogy a tavaszi Tel Aviv-i repülőjárat indítása óta azonnal megsokszorozódott az izraeli vendégek száma a városban és a szálláshelyeken egyaránt, melyben még további tartalékok és lehetőségek rejlenek. Megfogalmazták a szállodák és a város további feladatait e desztináció megdolgozásában. Mindenki arról számolt be, hogy újszerű feladatokat támaszt ez a vendégkör a szállodai üzemeltetésben, ez egy speciálisabb igényekkel rendelkező vendégkör, melyre fel kell készülni.


Gödény Gábor a VisitDebrecen igazgatója bemutatta annak a tartalmas piackutatásnak a legfontosabb eredményeit, mely Debrecen ismertségét, az ide látogatási hajlandóságot és választási motivációt vizsgálja több oldalról megközelítve.

Debrecenben is élénk az érdeklődés a várható szálláshely fejlesztési pályázatok iránt, az előkészítés szakmai munkájáról és a balatoni tapasztalatok tükrében az MSZÉSZ feladatairól Könnyid László elnök adott tájékoztatást, érintve a szövetség aktuális lobbitevékenységit, iparági erőfeszítéseit, valamint az őszi hajdúszoboszlói közgyűlés előkészületeit.

Élénk eszmecsere folyt továbbá az OTÁ-k árparitásáról, szerzői jogdíjakról, a jogosulatlan csillaghasználatról és a fogyasztóvédelem szerepéről e kérdésben, továbbá a várható nagy sporteseményekről.

A hamarosan induló turisztikai főszezon az előrejelzések alapján a várakozásnak megfelelően alakul, sok vendégre számítanak a városban és felkészültek a vendégigények maximális kiszolgálására.