Belgium feloldja a vendéglátóhelyekre vonatkozó korlátozásokat

Forrás: MTI

 2021. augusztus 21. 09:47

Belgium szeptembertől feloldja a vendéglátóipari vállalkozásokra korábban kiszabott összes járványügyi korlátozást, kivéve az arcmaszkok viselésére vonatkozó szabályokat – jelentette be Alexander De Croo belga szövetségi miniszterelnök a kormány pénteki sajtótájékoztatóján.

A határozat értelmében a bárok és éttermek korlátlan ideig nyitva tarthatnak, a vendégek ismét a pultnál állhatnak, nem fogják korlátozni az asztalnál ülők számát, és nem kell már betartani a távolságtartási szabályokat sem.
A rendelkezés azonban a brüsszeli régióra nem vonatkozik, a belga fővárosban ugyanis még mindig alacsony az átoltottság, míg az ország többi részében már mintegy 70 százalékos.
A belga kormányfő felhívta a lakosság figyelmét az oltás fontosságára, és azt is bejelentette, hogy az az egészségügyi dolgozók számára kötelező lesz.

Brüsszelben még mindig alacsony az átoltottság

Fotó: 123rf.com

A 200 főnél nem több látogatót fogadó beltéri rendezvényeken megszűnik a maszkviselési és távolságtartási kötelezettség, az ennél több vendéget fogadó eseményeken csak negatív vírusteszttel lehet majd részt venni.

A diszkók és a hasonló szórakozóhelyek október 1-től nyithatják meg kapuikat.
Belgiumban az elmúlt hét napban, napi átlagban 1931 új fertőzöttet azonosítottak, 7 százalékkal többet, mint az elmúlt héten. A kórházakban ápoltak száma 22 százalékkal növekedett, naponta 54 embert szállítottak egészségügyi intézménybe koronavírus-fertőzéssel, míg naponta 3 embert hunyt el a járvány következtében.