Belvárosi Sörfesztivál: se műanyagpohár, se programfüzet

Forrás: turizmus.com

 2019. május 22. 12:37

Június 5. és 10. között harmadszor rendezik meg a Belvárosi Sörfesztivált Budapesten, a Szabadság téren. A fesztivál teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat, illetve letölthetővé teszi a programfüzetet.

Teljesen száműzi ettől az évtől a környezetszennyező, eldobható műanyagpoharakat a Belvárosi Sörfesztivál.

A belvárosi Szabadság-tér Budapest egyik legszebb rendezvényhelyszíne

Magyarország legnagyobb sörfesztiválja ezzel több mint 150 ezer egyszer használatos poharat spórol meg, a környezettudatosság jegyében. A hat napos, ingyenes rendezvényen mintegy 250 féle sörkülönlegességet kóstolhatnak a látogatók.

A környezettudatosság jegyében a kiállítók műanyag helyett kétféle, speciálisan sörkóstolásra tervezett üvegpohárból kínálják a sört.

A Belvárosi Sörfesztiválon 2018-ban több mint 100 ezer látogató 150 ezernél is több korsó sört fogyasztott el, idén pedig – az immár hat naposra bővülő rendezvényen – várhatóan ennél is többen lesznek kíváncsiak a különleges sörök mellett az igényes gasztronómiai kínálatra és a hangulatos zenei programokra.

A fesztivál két hivatalos poharat kínál a sörkedvelőknek, a kiállítók pultjainál csak ezekbe a poharakba csapolnak a vendégek számára.

Craft Master Bowl pohár

A craft sörkultúrában ikonikusnak számító Craft Master One egy olyan változat, amelyet speciálisan a komlóban gazdag, újhullámos sörökhöz, így például a napjainkban igen népszerű IPA-khoz terveztek. A pohár alsó, szűkebb részén remekül látható a sör színe és tisztasága vagy opálossága. A szűkülő száj a maláta és a komló jellegzetes illatait gyűjti össze, a felső kiszélesedés pedig érvényesülni hagyja a sör habkoronáját.