Izgalmas karácsonyi vásári gasztronómia

Forrás: Vendéglátás

 2017. december 08. 14:15

A Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár nem csupán egyedi ajándéktárgyakkal, hanem izgalmas gasztronómiai kínálattal is várja a látogatókat december 31-ig.

A Hütte a Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár vendéglátásának reprezentációs színhelye. Ismert séfek tartanak tematikus heteket a szezonhoz, a karácsonyi ünnepkörhöz, valamint a hanukához kötődő alapanyagokból, ételekből. Elkötelezett házigazdái a Vörösmarty tér szabadtéri vendéglátósai, a rezidens séf Batta Ramon Domingo és a kiemelt vendégséf, Serényi Zsolt. A Hütte funkciója, hogy látványkonyhájában (ez ugyanaz az installáció, mint ami a lyoni Bocuse d’Or-on is kiszolgálta a versenyzőket) hétről-hétre közvetítse a vásár vendégei felé a vásár, a tér megújulását.

Ismert séfek tartanak tematikus heteket

Melegen füstölt lazac, kapros vinaigrette, édesburgonya, malac-burger, lazac-burger, marha rilette, báránycsülök, kakashere pörkölt, nyárson sült, szabad tűzi malac. Nem csak a kolbászok vannak jelen a téren, ráadásul azokból sem egyféle sütnivaló fordul elő – sorolják a karácsonyi vásár szabadtéri vendéglátósai. A kolbászok között akad sütőtökös kacsa, bazsalikomos szarvas, sajtos mangalica, sima mangalica, kézzel vágott debreceni, vadkacsa kolbász, halkolbász, harcsakolbász. Az alap töltött káposztán kívül van füstölt libamelles is. A forralt bor természetes eleme a téli választéknak, ám az idén már  zsűrizett, minőségi forralt bor alapanyaggal dolgoznak a téren. Számos olyan étel és ital van a vásári kínálatban, amely a hagyományos, az eladás 60-70%-át képviselő ételeken kívül tovább színesíti a választékot. Ezek nem „újragondolt” ételek, hanem a nagymama konyhájából vett receptek alapján tisztességgel megfőzött fogások.

Kapcsolódó cikkek

Advent Egerben

2017. november 30.