Bemutatkozott a Családi Hotelek a magyar családokért program

Szerző: Pintér Tünde

 2013. október 29. 19:52

Nagy érdeklődés mellett került sor a Családi Hotelek a magyar családokért program szakmai bemutatójára október 29-én Ráckevén.

A programban résztvevő két szálloda, a ráckevei Kék Duna Wellness Hotel, illetve a noszvaji Oxigen Hotel**** & Zen Spa olyan szolgáltatási paletta kialakítására törekszik, mely lehetővé teszi a család több generációjának együttes pihenését, legalább rövid időre felelevenítve az egykori "nagycsaládokat". Az eseményt megnyitó Semjén György miniszterelnök-helyettes bevezetőjében elmondta: üdvözli a kisgyermekes családokra és a nagyszülőkre koncentráló szállodai filozófiát, hiszen javítják a családok életminőségét és erősítik a családi kötelékeket.

Farkas Tamás, a szállodák ügyvezetője hangsúlyozta: vendégeik kétharmada gyermekekkel érkezik, közöttük feltűnően magas a 3 éven aluliak aránya, szálláshelyük ugyanis tökéletesen felkészült a legkisebbek fogadására. Nagy alapterületű szobák, baba- és gyerekbarát eszközök, programok és animátorok gondoskodnak arról, hogy a család minden tagja jól érezze magát a házban. Nem csak külön gyermekmedencével, gyermekszaunával is rendelkeznek, parkjukban többféle szabadtéri játékra van mód. Egyik éttermüket kizárólag a gyermekes családok részére tartják fent. Koncepciójuk sikerét igazolja, hogy éves foglaltságuk meghaladja a 60 %-ot, a nyári szezonban teltházzal üzemeltek.

 

A noszvaji sikert látva Ráckevén is a szolgáltatásaik fejlesztésébe kezdtek, ott azonban az idősebb generációra koncentrálva. Sárvári Krisztina szállodaigazgató elmondta: a 10. születésnapját ünneplő szállodát az örökifjak szállodájává szeretnék tenni. A cél, hogy az 50 év feletti korosztály a vendégszám és a vendégéjszaka szám legalább 25 százalékát adja. A program kommunikálására önálló honlapot hoztak létre (www.orokifju.wellnesshotel.hu).

Az eseményen Semsei Imre, a Preventive Geriátriai és Gerontológiai Társaság elnöke, valamint Szalkai István egyetemi magántanár az idősödés kezeléséről, a prevenció szerepéről, az aktív pihenés fontosságáról tartott előadást.