Bemutatkozott az Avalon családi, szórakoztató és élménypark

Forrás: turizmus.com

 2015. február 28. 10:05

Két felvonásban, végső formájában 2015 októberére készül el a négycsillagos szállodát, 15 kétszintes apartmanházat, 80 fős éttermet, gokart pályát, játszóparkot, sörkertet, konferencia központot és műfüves futsal pályát magában foglaló Avalon Park Miskolctapolcán. A beruházó a Hell cégcsoport.

A Hell Energy Miskolctapolcán, mintegy öthektáros területen építi fel az Avalon családi, szórakoztató- és élményparkot. Az első ütem befejezését májusra tervezik, ekkor adják át a 2500 négyzetméteres, egyedi „maja dizájnnal" ellátott kültéri Maya Játszóparkot, a Sörkertet, a 150-200 fős kapacitású konferencia központot és a műfüves futsal pályát. Megtudtuk: a fák között, hatalmas területen megálmodott játszóparkban különböző biztonságos ügyességi, mászó- és ugráló elemek, valamint csúszdák várják majd a gyermekeket. Szintén az első, május végéig tartó ütemben készül el a speciális erdei pályával rendelkező elektromos HELL Kart Ring.

Az Avalon Park végső formájában 2015 októberére készül majd el, ekkor vehetik majd birtokba a vendégek a szálláshelyeket, a 32 szobával és 3 lakosztállyal rendelkező Avalon **** Superior Hotelt és a 15 kétszintes rönkház apartmant, benne 30 apartman egységgel. A 80 fő befogadására alkalmas Avalon étterem külön épületben kap helyet.

Az egykori autós kemping helyére megálmodott beruházás teljes egészét a környezettudatosság határozza meg. „A természetbarát anyagok – az összes épület a finn HONKA rönkház technológiával készül – felhasználásán kívül a tiszta levegő megóvása mellett is elkötelezettek vagyunk, ezért a park egész területén tilos az autóforgalom. A vendégeink szállítását elektromos golf autókkal és DOTTO vonattal oldjuk majd meg." –emelte ki az Avalon Park Kft. ügyvezetője, Halász Anikó.

Az elmúlt év során Miskolc négy kiemelt turisztikai területe közül Miskolctapolcán nőtt leginkább a forgalom, közel 20 300 fővel több vendég, 40 999 vendégéjszakával többet töltött Miskolctapolcán, mint 2013-ban.

Az Avalon Park bemutató animációs filmjét itt lehet megtekinteni. https://www.youtube.com/watch?v=3yGoLkZ2lMU&feature=youtu.be