Bemutatkozott Pepi, a kastélyszállodák kabalaállata

Forrás: turizmus.com

 2019. május 22. 15:53

Május közepén tartotta a Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége tavaszi közgyűlését Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszállodában.

A napirendi pontok között kiemelt helyet töltött be a következő időszak marketingtevékenysége, azon belül is a fejlesztés alatt álló, megújuló weblap és az online kommunikáció.

A közgyűlés résztvevői Röjtökmuzsajon, a Szidónia Kastélyszállodában

A társadalmi szerepvállas jegyében bemutatták #Pepit, a kastélyok kabalaállatát, illetve az úgynevezett „retró kitűzőket", melyeket a tagoknál már meg lehet vásárolni. A kitűzők eladásából származó bevételből a Somogyvári Széchenyi Kastélyban működő iskolát és gyermekotthont támogatják.

Pepi, a kastélyok kabala állata

Az idei évben is több tag csatlakozott a már 10 Európai országot tömörítő (az elmúlt hónapban lépett be Litvánia) Heritage Hotels of Europe – 2019 Award megmérettetéséhez, melynek közönségszavazási időszaka május elsején elindult, és egészen szeptember 15-ig tart.

A díjkiosztónak az idei évben Ausztria ad majd otthont az október 20-án megrendezésre kerülő gála keretében.

A közönségszavat leadásának felülete ITT.

A nap folyamán a kastélyok rövid ismertetőt tartottak jelenlegi terveikről, és fejlesztéseikről, amiből egyértelműen látszik, hogy továbbra is a rendezvények jelentik a történelmi épületek legjelentősebb bevételi forrását, illetve, hogy a beruházások jelentős része is ehhez a területhez kapcsolódik.