Benyújthatók a Pest megyei panziópályázatok

Forrás: MTI

 2020. szeptember 15. 11:13

Már benyújthatják a Pest megyei vállalkozások a támogatási kérelmeket az új panziók létesítését támogató pályázati felhívásra.

Rákossy Balázs európai uniós források felhasználásáért felelős államtitkár tájékoztatása szerint a célzott pénzügyi támogatási program keretében, összesen 1,8 milliárd forint értékben 60 és 300 millió forint közötti vissza nem térítendő összeg igényelhető.

A gazdaságvédelmi intézkedések keretében a Pest megye területén működő vállalkozások és önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok az elnyert támogatást az új panziók létesítésének építkezési költségein túl az új panzió működtetéséhez szükséges eszközök beszerzésére, szoftver- és/vagy hardvervásárlásra, valamint bizonyos telekhatáron kívüli infrastrukturális fejlesztésekre is használhatják.

A támogatást az építkezési költségeken túl a működtetéshez szükséges eszközök beszerzésére és bizonyos infrastrukturális fejlesztésekre is fel lehet használni

Fotó: 123rf

A pályázat célja a turisztikai vonzerőkhöz kapcsolódó és a turisztikai vonzerők közelében található új panziók kialakítása, az érintett desztinációkban a vendégek és a vendégéjszakák számának növelése, az újonnan létrejött szálláshelyek működéséből származó árbevételek által a fenntarthatóság növelése, valamint a szezonalitásból adódó egyenetlenségek csökkentése.
Rákossy Balázs emlékeztetett, hogy Pest megye az uniós előírások miatt a hasonló fejlettségű megyékhez képest kevesebb uniós fejlesztési forráshoz jut hozzá, ezért a kormány 2021-ig összesen 80 milliárd forint támogatást nyújt hazai forrásból a térség fejlesztéseire.
Az "Új panziók létesítése Pest megye területén" című pályázati felhívásra a támogatási kérelmeket 2020. szeptember 15-én reggel 8 órától nyújthatják be a pályázók az államkincstár honlapján.