Beolvad a Konzum az Opusba

Forrás: MTI

 2018. december 04. 11:39

Jóváhagyták az Opus Nyrt. és a Konzum Nyrt. egyesülését a társaságok közgyűlései, a döntés értelmében a Konzum beolvad az Opusba, teljes vagyona a jogutód társaságként fellépő Opusra száll át.

Amint arról korábban már beszámoltunk, egyesül az Opus és a Konzum Nyrt., miután a társaságok december 3-i rendkívüli közgyűlései jóváhagyták a fúziót.

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett közgyűlési határozatok szerint a beolvadást követően az Opus változatlan társasági formában, nyilvánosan működő részvénytársaságként működik tovább.

A beolvadás során az egyes vagyonmérleg-tervezetek fordulónapja 2018. december 31. A vagyonmérleg- és vagyonleltár-tervezetek ellenőrzésére az Interauditor Neuner, Henzl, Honti Tanácsadó Kft.-t jelölték ki a társaságok.

Az Opus és a Konzum idén októberben jelentette be a két társaság fúzióját, amelynek tervezett zárása 2019. március 31.

 

A megalakuló utódvállalat a tőzsde negyedik legnagyobb társaságává válhat, amelynek kapitalizációja elérheti a 350-400 milliárd forintot, az IFRS (nemzetközi pénzügyi szabvány) szerinti konszolidált saját tőkéje meghaladja a 320 milliárd, a 2019. évre tervezett EBITDA-ja (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) pedig a 30 milliárd forintot.