Best of Az Év Hotele: díjazták a 2010-es évek legjobb dél-dunántúli szállodáját

Forrás: turizmus.com

 2021. január 27. 16:46

Két dél-dunántúli szállodával bővült a döntős szállodák listája a Best of Az Év Hotele közönségszavazás negyedik évadában. A televíziós hotelversenyt a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával az Interakció Produkció szervezi.

Magyarország egyetlen televíziós hotelversenyének dél-dunántúli régiójában a nézők szavazatainak közel egyharmadával a bikali Puchner Birtok lett a 2010-es évek legjobb dél-dunántúli szállodája, mely így ott lesz az évad végi döntőben is.

A dél-dunántúli régió győztese a bikali Puchner Birtok lett

Fotó: Az Év Hotele

A régió legjobbjának járó díjat Kollár Márk szállodaigazgató vette át Bikalon Serfőző Zsolttól, a közönségszavazás és a műsor producerétől.

Kollár Márk (b) átveszi a díjat Serfőző Zsolt (j) producertől

Fotó: Az Év Hotele

 

A győztes szállodát egy fiatal házaspár próbálta ki

Minden alkalommal egy-egy hétköznapi pár vagy család próbálja ki a versenyben induló szállodákat az RTL Klubon futó műsorban. A Puchner Birtokon Enikő és Ferenc tölthetett el egy napot. A fiatal házasok azért érkeztek Bikalra, hogy egy romantikus hétvégét tölthessenek el távol a szülőktől, akikkel még egy háztartásban élnek. Ha nem látta a régió győztest bemutató adást, akkor bármikor visszanézheti az RTLMost-on.

 

Egy százalékon múlt a döntőbe jutás a második helyen

A dél-dunántúli régió második helyéért és így a döntőbe jutásért szoros küzdelem alakult ki a további két dobogós hotel között. Alig egy százalék különbséggel, a szavazatok 25%-ával végül a régiós második helyezést a faddi Donautica Étterem és Hotel****superior harcolta ki, így a régiót a Puchner Birtok mellett ők képviselik majd a döntőben.

A második helyezett Donautica Étterem és Hotel

Fotó: Az Év Hotele

Bronzérmes a siklósi Hotel Castello**** lett, amely a voksok 24%-át szerezte meg a szavazás során.

Hotel Castello, Siklós

Fotó: Az Év Hotele

A Best of AZ ÉV HOTELE eddigi döntősei:

  • Varázslatos Bambara Hotel, Felsőtárkány (Északkelet-Magyarország régió)
  • Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók (Északkelet-Magyarország régió)
  • CEPlaza Hotel****, Siófok (Balaton régió)
  • Hotel Füred**** Spa&Conference, Balatonfüred (Balaton régió)
  • Komló Hotel****, Gyula (Alföld régió)
  • Hotel Délibáb****, Hajdúszoboszló (Alföld régió)
  • Puchner Birtok, Bikal (Dél-Dunántúl régió)
  • Donautica Étterem és Hotel****superior, Fadd (Dél-Dunántúl régió)

 

Az Év Hotele közönségszavazásról

A 2020–21-ben futó Best of Az Év Hotele verseny a 2010-es években megrendezett Az Év Hotele televíziós versenysorozat legjobbját keresi a korábbi évadok során legtöbb szavazatot kapott szállodák közül.

 

A közönségszavazáshoz kapcsolódó televízióműsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatja be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban két-két pár vagy család kalandjait láthatjuk, akik elutaznak egy hétvégére egy magyarországi hotelbe valamilyen céllal – a lánykéréstől a házassági évfordulóig –, és kipróbálják, illetve értékelik is a bemutatott hoteleket. Az adásokat követően pedig a Facebookon szavazhatnak az utazók kedvenc szállodájukra.