Best of Az Év Hotele: megvannak a győztesek

Forrás: turizmus.com

 2021. május 02. 12:36

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége szakmai támogatásával és az Interakció Produkció által szervezett televíziós közönségszavazás 4. évada véget ért. A Best of Az Év Hotele egy északkelet-magyarországi szálloda lett.

Az Év Hotele Közönségszavazás különleges évaddal rukkolt elő szeptemberben, amiben a 2010-es évek legjobb 38 szállodája indult el a Best of Az Év Hotele címért. Ebből a szuperdöntőből a 7 kiemelt magyarországi turisztikai régió első két helyezettjei jutottak be az április döntőbe, ahol a nézők két héten keresztül szavazhattak kedvenceikre.

A szavazás lezárult, a legjobbaknak járó díjakat pedig át is adták már a Hotel Vision Budapest szállodában, amit május 2-án, az RTL Klubon is láthattak a nézők.

A Best of Az Év Hotele, Az Év Hotele 2017-es évadának győztese, a felsőtárkányi Varázslatos Bambara Hotel lett, amely a szavazatok 24%-át kapta. Ha nem látta az adást, bármikor visszanézeti az RTL Most-on.

A felsőtárkányi Varázslatos Bambara Hotel

Fotó: Az Év Hotele

A 2010-es évek legjobb szállodájának járó díjat a győztes szálloda társtulajdonosa, Kanta Awa vette át Az Év Hotele műsor házigazdájától, Kecsmár Alexandrától.

Kecsmár Alexandra műsorvezető (b) és Kanta Awa (j), a Varázslatos Bambara Hotel társtulajdonosa

Fotó: Az Év Hotele

A dobós helyezettek

A második helyet Az Év Hotele 2019-es évadának győztese, az egerszalóki Mesés Shiraz Hotel kapta, amely a szavazatok 16%-át szerezte meg. Az elismerésért járó díjat a szálloda egyik tulajdonosa, Szepesi Richárd vette át. A bronzérmes pedig a 2017-es évad ezüstérmes szállodája, a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb lett, amire a nézők 10%-a szavazott. Az harmadik helyért járó oklevelet szálloda Üzemeltetési igazgatója, Klenovszky Kitti vette át.

Balról jobbra: Klenovszky Kitti üzemeltetési igazgató, Hotel Délibáb, Kanta Awa és Szepesi Richárd tulajdonosok, Varázslatos Bambara Hotel és Mesés Shiraz Hotel

Fotó: Az Év Hotele

A 2010-es évek legjobb szállodái régiónként:

 

Északkelet-Magyarország régió:

  • Varázslatos Bambara Hotel, Felsőtárkány
  • Mesés Shiraz Hotel, Egerszalók

 

Alföld régió:

  • Komló Hotel****, Gyula
  • Hotel Délibáb****, Hajdúszoboszló

 

Budapest környéke régió:

  • Hotel Silvanus****, Visegrád
  • Hotel Visegrád****, Visegrád

 

Észak-Dunántúl régió:

  • Hotel Kapitány Wellness****Superior, Sümeg
  • Caramell Premium Resort****Superior, Bük

 

Balaton régió:

  • CE Plaza Hotel****, Siófok
  • Hotel Füred**** Spa & Conference, Balatonfüred

 

Kis-Balaton és környéke régió:

  • Lotus Therme Hotel & Spa*****, Hévíz
  • MenDan Magic Spa & Wellness Hotel**** Superior, Zalakaros

 

Dél-Dunántúl régió:

  • Puchner Birtok, Bikal
  • Donautica Étterem és Hotel****Superior, Fadd

 

Új évad készül

Bejelentették a folytatást is Az Év Hotele Közönségszavazás szervezői az évadzáró epizódban, amire 2022-ben kerül sor, amikor újabb magyarországi szállodák szállnak majd harcba a nézők szavazataiért és Az Év Hotele megtisztelő címéért.

 

Az Év Hotele Közönségszavazásról

A 2020–21-ben futó Best of Az Év Hotele verseny a 2010-es években megrendezett Az Év Hotele televíziós versenysorozat legjobbját kereste a korábbi évadok során legtöbb szavazatot kapott szállodák közül.

 

A közönségszavazáshoz kapcsolódó televízióműsor az utazók szemszögéből, személyes élményeiken keresztül mutatta be a címért versenybe szálló szállodákat. Minden adásban két-két pár vagy család kalandjait láthattuk, akik elutaztak egy hétvégére egy magyarországi hotelbe valamilyen céllal – a lánykéréstől a házassági évfordulóig –, és kipróbálták, illetve értékelték is a bemutatott hoteleket. Az adásokat követően pedig a Facebookon szavazhattak az utazók kedvenc szállodájukra.