Beszáll a hajózási üzletágba a Four Seasons

Forrás: turizmus.com

 2022. október 05. 10:47

2025-től luxushajózást is kínál a Four Seasons Hotels & Resorts, a szállodavállalat első körben három luxushajóra adott le megrendelést.

2025-ben kifuthat a tengerre a Four Seasons szállodalánc első luxushajója, amelyet kettő másik követhet az olasz Fincantieri hajógyárral kötött, összesen 1,2 milliárd euró értékű megállapodás szerint.

A hajózási üzletággal számára eddig ismeretlen vizekre evez a szállodalánc. Christian Clerc, a Four Seasons Hotels & Resorts elnöke a máltai Marc-Henry Cruise Holdings Ltd hajózási szakértő céget nyerte meg partnernek, amelynek alapítói, Nadim Ashi és Philip Levine otthonosan mozognak a luxushajózás területén.

A Four Seasons Yachts vezérigazgatója Larry Pimentel lett, aki előtte tíz évig volt az Azamara Cruises elnöke.

Így fog kinézni a Four Seasons első luxusjachtja

Fotó: Four Seasons

Az első hajó 207 méter hosszú és 27 méter széles lesz, 14 szintjén összesen 95 villaszerű luxuslakosztályt alakítanak ki, amelyek a jelenleg elérhetőnél közel 50 százalékkal nagyobb teret kínálnak majd. A több mint 2,4 méter belmagasságú lakosztályokba a padlótól a mennyezetig érő ablakokon át fog beömleni a fény. A lakóegységek közül 54 négyzetméteres lesz a legkisebb, de 60 százalékuk alapterülete 76 négyzetmétert, a négyszintes, saját fürdőrészleggel rendelkező Funnel Suite összterülete pedig 892 négyzetmétert tesz majd ki.