Betört a fantázia a szállodafejlesztésekbe

Szerző: Németh Andrea

Forrás: turizmus.com

 2016. november 23. 10:19

A következő években több új érdekes hotelprojektet adnak át Budapesten és vidéken. A paletta rendkívül színes: a főként hátizsákos turistáknak és diákoknak praktikus hosteltől az ultraluxusig gyakorlatilag minden megtalálható a fejlesztések között.

A hazai hotelpiacot régen látott pezsgés jellemzi, s bár a fő góc Budapesten van, az ország több pontján is találunk izgalmas fejlesztéseket. Azon túl, hogy ezekben minden kategória képviselteti magát, örvendetes, hogy a szállodaprojektekben megcsillan a fantázia is, a házaknak karaktere lesz – legalábbis az ígéretek szerint. Íme néhány példa.

The Three Corners Lifestyle Hotel

 

2017-ben nyílnak

Az Iparművészeti Múzeum szomszédságában, a Hőgyes Endre utcában 2017. július 1-jén nyit meg a négycsillagos The Three Corners Lifestyle Hotel, a cégcsoport harmadik budapesti szállodájaként. A lokációnak fontos szerepe van, az épület csendes és nyugodt utcában található, mégis sétatávolságra Budapest történelmi, üzleti és bevásárlónegyedeitől. A szállodában 60 tágas, korszerű és egyedi stílusú szoba várja majd a vendégeket, többféle típusban, a szabadidős és az üzleti utazókat egyaránt kiszolgálva. A házban rendezvényterem, bár és reggeliző is helyet kap, továbbá mélygarázs épül.

A Clark Ádám téren 2017. negyedik negyedévében adják át a 88 szobás, négycsillagos Hotel Clarkot, üzemeltetője a Continental Group lesz, amelynek ez már a negyedik szállodája. A modern kialakítású hotel egyik kuriózuma, hogy a Déryné Bisztró fogja üzemelteti a lobbyban található éttermet. A másik érdekesség a tetőn lévő két apartman, amelyek egybenyitva rendezvényhelyszínné alakíthatók, 350 négyzetméteres terasszal a városra. Az épület alatt három szinten mélygarázst alakítanak ki, s a vendégek wellnessrészleget is találnak a házban.

Hotel Clark

 

 


 

 



 

2018-ban jön a boom

Ugyancsak a Continental Group üzemeltetésében nyit 2018 első negyedévében a Hotel Four Elements a Belgrád rakparton. A kisgazdapárt egykori székházában létesülő szállodában 82 szoba és 12 apartman kap helyet, stílusában a klasszikus négycsillagos kategóriát képviseli étteremmel, wellnessel, mélygarázzsal. A házban konferencialehetőséget is kialakítanak, az osztható nagyterem 150-200 főnek kínál majd kényelmes és korszerű helyszínt.

D8 Hotel

2018 első negyedévére tervezik a Dorottya utcában épülő D8 Hotel átadását. A 137 szobás ház a három csillag superior kategóriát célozza meg, fiatalos, trendi, lendületes kialakítással, egyfajta lifestyle stílusban.
A célcsoport is az igényes és modern fiatalabb korosztály lesz, amelynek fontosabb a jó lokáció, mint a szoba mérete. A szálloda kicsi, de praktikus szobákat kínál majd vendégeinek, illeszkedve a kor igényeihez, amelyek között például a süvítő wifi a legfontosabb szempontok egyike.

A Fővám téri Központi Vásárcsarnok mellett nyitja meg 184 szobás és 751 ágyas budapesti szállodáját a Meininger Hotels, a tervek szerint 2018 tavaszán. A 6600 négyzetméteres hotel hét emeleten színvonalas, televízióval, wifivel és fürdőszobával felszerelt szobákkal várja majd a vendégeket. A rugalmas szobakínálati koncepciónak megfelelően a lakóegységek között a klasszikus kétágyasok mellett privát többágyas szobák és többágyas hálótermek is szerepelnek. A szállodalánc hibrid koncepciójának alapja a hotelekre jellemző szolgáltatások és kényelem vegyítése a hostelek erősségeivel.

Meininger Hotel

Szűk egy éve kezdődött a Párisi udvar felújítása, amelybe luxushotelt álmodtak a beruházók, megnyitását 2018 első felében tervezik. A hatszögletű, kupolás központi térben lesz az ötcsillagos luxushotel előtere, ide csatlakozik egy bár, étterem és kávézó is, amelyet az utcáról is elérhetővé tesznek. A 108 hotelszoba nagy része a passzázs fölötti belső udvar köré szerveződik. Az épület tetejére egy új felső szintet építenek az elnöki lakosztály számára. A szobákon kívül spa, wellness és masszázs, valamint egy konferenciaszint is helyet kap, benne egy 85 fő kapacitás körüli és két, egyenként 25 férőhelyes egybenyitható teremmel. Jelenleg restaurálási és szerkezetépítési munkák folynak a helyszínen és műhelyekben. A szálloda üzemeltetésével a Mellow Mood-cégcsoportot bízták meg.

Párisi udvar

Szemközt vele, a Ferenciek tere másik oldalán öt csillag superior kategóriájú szállodát fejleszt a déli Klotild-palotában a Melis Investment. A török beruházó saját maga üzemelteti majd a házat, és néhány hónap múlva a brandet adó nemzetközi szállodalánc is publikussá válik, amellyel franchise-szerződést kötnek, a nyitást 2018 második felében tervezik. A 140 szobás luxushotel homlokzata megőrzi eredeti formáját, belül pedig elegáns dizájnt és a mai kornak megfelelő felszereltséget kap. A vendégeket wellness-szolgáltatások és török fürdő kényezteti majd, és a konferenciatermet sem kell nélkülözniük. Lesz még egy különleges étterem is a házban, és a város régi pompájában kapja vissza a legendás Belvárosi kávéházat, amely egykor Szinyei Merse Pál, Rippl-Rónai József és Krúdy Gyula kedvelt törzshelye volt.

 

Egészségre hangolt vidéki beruházások

Vidéken több tematikus szállodaberuházás is folyik. Még idén decemberben elkészül Balatonfüreden a négycsillagos Aura Medical and Wellness Hotel, ötvözve a lifestyle és az egészséges életmód jegyeit. Mind a 40 szobájában a minibár hidratációs ásványvíz bekészítést rejt majd, kizárva a kólát és egyéb egészségtelen üdítőket. Ezt a vonalat képviseli a bubble bár is, melynek központi elemei az ásványvíz és a pezsgő lesznek.

Legkésőbb januárra tervezik a négycsillagos, 19 szobás Medihotel Esztergom nyitását. A tervezésnél és a kivitelezésnél nagy hangsúlyt fektettek a régió sajátosságaira, környékbeli vállalkozókkal, hazai alapanyagokkal dolgoztak. A wellness- és fitneszszolgáltatások mellett az I. és II. emeleten kapnak helyet a gyógyászati szolgáltatások, ahol komplex vizsgálatokra, szűrésekre, illetve egynapos beavatkozásokra lesz lehetőség.

Jövő tavasszal nyithat a villánykövesdi Hotel 135 négycsillagos, esetleg négy csillag superior kategóriára pozicionálva. A 40 szobás házban az alsó szinteken lévő szobák közvetlen kert- vagy erdőkapcsolattal rendelkeznek, míg a magasabban fekvő szobák lakói elé látványos panoráma tárul, melyet nagy üvegfelületekkel erősítenek. Fontos vonzerő lesz a gyógyászat, főként fizioterápiás és mozgásterápiás területen.