Végleg bezár a Malackrumpli Bisztró Tihanyban

Forrás: turizmus.com

 2022. november 23. 17:08

A Malackrumpli Bisztró közösségi oldalán jelentette be, hogy végleg bezár, mert Járosi Tamás tulajdonos halálával az étterem elveszítette lelkét, amit minden igyekezetük ellenére sem tudtak pótolni.

"Az elmúlt évek sok kihívást állítottak elénk, de mi mindig hittünk abban, hogy érdemes felállni, újrakezdeni, előre menekülni, mert mindig van új ötlet és lelkesedés, ami átlendít a nehéz időszakokon. Bíztunk benne, hogy a minőségi gasztronómia, a jó csapat, a támogató, igényes vendégkör, a lelkes vezetés megbízható garancia" – írták az étterem Facebook-oldalán. "A Malackrumpli megálmodója, a farm to table koncepció töretlen képviselője, Járosi Tamás hirtelen távozásával az étterem lelkét veszítettük el, amit minden igyekeztünk ellenére, a jelenlegi helyzetben nem tudtunk pótolni" – folytatódik a bejegyzés.

Végérvényesen bezár a Malackrumpli

Fotó: Facebook / Malackrumpli Bisztró

Az étterem vezetősége köszönetet mond a Malackrumpli csapatának, hogy a nehéz körülmények között is végigvitték a nyarat. Szintén köszönetet mondanak a beszállítóinknak és partnereinknek, akik türelemmel voltak irántuk a nehéz időkben, továbbá az üzletembereknek és szakmabelieknek, akik segíteni próbáltak megtartani vagy valamilyen formában tovább vinni a Malackrumplit.

A posztban nem feledkeznek meg vendégeikről sem. "De mindenekelőtt köszönet illeti vendégeinket, a kitartó Malackrumpli-rajongókat a mögöttünk levő sikeres 8 év bizalmáért, a sok jó szóért és elégedett pillantásért, az üres tányérokért és felhörpintett italokért, amellyel 2015 óta folyamatosan kitüntettek minket. Az elmúlt években rengeteg szeretetet, bátorítást kaptuk tőletek" – írták.

A Malackrumpli Bisztró 2013 nyarán nyitotta meg először kapuit a Tihanyi Apátság lábánál, az akkor még létező Biobalaton termelői piac részeként Balatonfüreden. Céljuk elsősorban a piac üzemeltetése és ezzel együtt a saját minősített biogazdaságuk (fekete-barany.hu) támogatása volt, azonban a nagy lelkesedéssel és szerény infrastruktúrával rendelkező gerilla étterem nagyon hamar és nagyon zajos sikert aratott, felkapta és bizonyos szempontból túl is tolta a média, özönlöttek a vendégek. A szezon végével be kellett zárniuk és a következő évben már csak nagy nehézségek árán tudtak újból megnyitni – olvasható az étterem honlapján az indulásukról."Gerillák voltunk, csak jót főzni akartunk, de változott a világ és változni kellett nekünk is (a második évben már nem volt jó poén, hogy nincs megfelelő árnyékolás a teraszon…), ezért minden évben valami újat kellett kitalálnunk a régi értékek megtartása mellett, tanulnunk, fejlődnünk és invesztálnunk kellett folyamatosan" – írta korábban hitvallásukról Járosi Tamás, a Malackrumpli tulajdonosa, aki idén júliusban hunyt el.