Jövő áprilisig bezár a Sulyom Tájétterem a Tisza-tónál

Forrás: turizmus.com

 2022. október 12. 15:42

A kiszámíthatatlan gazdasági helyzetre hivatkozva október 24-től átmenetileg bezár a Tisza-tó újhullámos étterme. A hírrel a tulajdonos jelentkezett a Sulyom Tájétterem közösségi oldalán.

Kücsön Gyula, az étterem tulajdonosa azt írja, "fejet hajtva a kiszámíthatatlan gazdasági körülmények előtt, annak érdekében, hogy biztosítsuk szakembereink megélhetését, biztonságát és esélyünk legyen egy normálisabb világban a gasztronómia területén Sarudon megkezdett utunk folytatására", a Sulyom Tájétterem október 24-én felfüggeszti tevékenységét és átmenetileg bezár, bízva abban, hogy  április 6-án újranyithat.

A Tisza-tó új ételstílusának megteremtését tűzte zászlajára a Sulyom

Fotó: Facebook / Sulyom Tájétterem

A sarudi Élményfalu megálmodója 2021 áprilisában nyitotta meg a településen új vendéglátó egységét, a Sulyom Tájéttermet, saját megfogalmazásával "a Tisza-tó új ételstílusát". A vidék újragondolt ízeivel jelentkező étterem azóta Berecz Ádám séf irányításával a vendégek és a szakma elismerését is kivívta. Amikor tavaly májusban ott jártunk, Kücsön Gyula többek között elmondta, célja hogy a slow life mozgalom jegyében, a helyi értékeket összegyűjtve, idővel a tó kulturális és közösségi központjává is tegye a tájéttermet.

A bezárás ideje alatt sem ülnek karban tett kézzel, mint a tulajdonos mai posztjában írja, "a gazdasági környezet diktálta kényszert a fejlődésre fogjuk felhasználni, tanulunk... minden értelemben".