Bezár az 1913 óta működő pécsi Aranykacsa Étterem

Szerző: Szebeni Zsolt

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 28. 15:36

Miután nem tudja kitermelni a több mint tízszeres gázdíjat, október 1-jétől bizonytalan időre bezár az ikonikus pécsi vendéglátóhely.
Háber Tamás, aki 1982 óta üzletvezetője, 1993 óta pedig tulajdonosa is az

Háber Tamás

Fotó: saját fotó

ikonikus pécsi vendéglátóhelynek, nem vállalja tovább.

A többek között Pro Turismo-díjjal és a Magyar Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett szakember, aki éveken át töltötte be a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöki posztját, szerkesztőségünk megkeresésére elmondta, hogy felelőtlenségnek érezné a további kockázatvállalást.

Elmondta azt is, hogy több mint tucatnyi kereskedőtől kért árat, közülük mindössze kettő volt hajlandó egyáltalán tárgyalni, de teljesíthetetlen, közel tízszeres árra lettek volna csak hajlandók szerződni.

Nem maradt más választása, mint folyamatosan „elengedni” a dolgozókat, s október 1-jétől bizonytalan időre bezárni. Tehát a pécsi vendéglátás palettájáról legalább tavaszig eltűnik a borozójuk, a kerthelyiségük, az à la carte éttermük és a rendezvénytermeik.

Lehet, hogy soha többé nem lesznek megterítve az asztalok a Zsolnay teremben

Fotó: saját fotó

Becsületből, a maroknyi megmaradt dolgozóval megcsinálják még az utolsó, már bevállalt rendezvényüket, bár még nem tudják, hogyan, illetve kényszermegoldásként palackos gázról működő és árammal üzemelő berendezéseken…