Bezárt Budapesten a Petneházy Club Hotel

Szerző: Irházi János

Forrás: turizmus.com

 2023. január 04. 13:10

Az ismert és kedvelt kutyabarát szálloda a közösségi oldalán értesítette követőit, hogy január 2-től bezárnak, ám a bejegyzést később törölték.

„Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy szállodánk 2023. január 2-án bezárja kapuit. A jelenlegi gazdasági nehézségek sajnos nem teszik lehetővé a szálloda további működését a legjobb szándékunk ellenére sem. Köszönjük szépen, hogy velünk tartottatok az elmúlt években és reméljük sok szép emléket őriztek meg a Petneházy Club Hotelben töltött napokról” – volt olvasható a szálloda Facebook oldalán, amelyet a Spabook még idézni tudott, ám később ezt a posztot a hotel levette.

Furcsa módon a bejelentés hiányzik a Petneházy Club Hotel hivatalos honlapjáról is, amely a mai napig úgy hirdeti önmagát, hogy „a hotel Budapest zöldterületén, romantikus faházakkal, családbarát apartmanokkal, kültéri és beltéri medencékkel várja a családos pihenés, vagy a romantikus wellness hétvégék szerelmeseit”. A szálloda 2020-ban elnyerte Az Év Kutyabarát Szálláshelye címet, 2021-ben pedig a Zöld Szálloda minősítést.

A működtetési, fenntartási nehézségek már 2022 őszén jelentkeztek, a szálloda szeptember 29-én jelezte közösségi oldalán: „Sajnálattal értesítünk benneteket, hogy a'lacarte éttermünk 2022.10.01-vel határozatlan időre bezár. Szállóvendégeink részére reggelit biztosítunk, illetve a drinkbár továbbra is üzemel. Reméljük, hamarosan újra köszönthetünk benneteket éttermünkben!”

Meg szerettük volna kérdezni, hogy konkrétan mit is takarnak a bezárás okaként megjelölt „gazdasági nehézségek”; hogy az alkalmazottakat elbocsátották, vagy átirányították a cégcsoport más szállodáihoz, és hogy egyáltalán terveznek-e újranyitást, s ha igen mikor, milyen körülmények és feltételek között.

petnehazy

A Petneházy Club Hotel medencéje, amikor még működött

Fotó: Petneházy Club Hotel

A budapesti szálloda központi száma már csak kicseng, ezért a Petneházy Club Hotelt tulajdonló-üzemeltető Abbázia Grouphoz fordultunk bővebb információkért. A Keszthelyen székelő cégnél sem jártunk szerencsével, mert a hívásunkra válaszoló titkárnő nem volt hajlandó megadni egyetlen olyan vezető elérhetőségét sem – vagy kapcsolni, későbbi időpontot kérni –, aki érdemben válaszolt volna kérdéseinkre.

Az Abbázia Grouphoz tartozik még a Club Dobogómajor (Hévíz-Cserszegtomaj), a Hotel Kalma (Hévíz belváros), az Abbázia Country Club (Márokföld), a keszthelyi Abbázia Club Hotel, az olaszországi Le Marche régióban az Abbázia Club Hotel Marotta, és a bezárt budapesti szálloda. A cégcsoport honlapján sincs értesítés a Petneházy Club Hotelről.