Bezárt a francia konyhájáról híres budapesti étterem

Forrás: turizmus.com

 2023. november 19. 19:11

A budapesti Petrus Étterem bezárását Fekete Zoltán tulajdonos séf jelentette be szombaton a vendéglátóhely Facebook-oldalán.

"Az élet úgy hozta , hogy 2023 november közepén a harmadik gyerekem, a Petrus Restaurant ebben a formában itt végleg bezárja ajtaját ! Csodálatos éveket éltem, éltünk meg itt .....és most ebben a viszonylag szomorú pillanatban sem keresgélek olyan okokat, ami alapján el lehetne kezdeni a panaszkodást, feltárni azokat az okokat amiért meghoztam ezt az igen vaskos döntést!" – írta begyezésben a séf, nem részletezve a bezárás okait.  "Amit akartam, azt hiszem, azt megmutathattam, hiszen elhozhattam Nektek azt a francia klasszik kicsit old school vonal életérzést, ami számomra nagyon nagyon kedves, mert rengeteg érték van benne!"

– tette hozzá.

A posztban felidézi, hogy a nyitás után 8 Michelin Bib Gourmand jelölést kapott az étterem, sőt 2020-ban Magyarországon ezt a minősítést csak a Petrus szerezte meg.

Fekete Zoltán azt is megígéri, hogy nem vált pályát, marad annál, amihez ért, a főzésnél és a francia konyhánál. "Tehát lesz folytatás, máshol, kicsit másképp, de a francia vonal az örök" – fogalmazott a séf.

(Nyitó kép: Facebook / Petrus Restaurant)