BGE KVIK: átadták a 2019-es „Pro Gastronomia” díjakat

Forrás: turizmus.com

 2019. március 13. 08:51

Átadták az idei „Pro Gastronomia” díjakat a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karán (BGE KVIK).

A Sándor Dénes nyugalmazott egyetemi docens által 2018-ban életre hívott díjat a hazai és nemzetközi gasztronómiában kiemelkedő teljesítményt nyújtó személyek kaphatják meg. Idén Olivier Roellinger 3 Michelin csillagos séf, az Olivier Roellinger szakácsverseny megálmodója és megvalósítója, Varga Károly, 22 olimpiai és világbajnoki aranyérem büszke tulajdonosa, Vomberg Frigyes séf, a Bocuse d’Or csapat korábbi coach-a, valamint Böröcz Zsófia, a BGE KVIK korábbi hallgatója, a RTL Klub Konyhafőnök 2018-as szériájának győztese érdemelte ki a díjat.

Varga Károly a díjátadást követően Lugasi Andrea dékánnal és a díjat életre hívó Sándor Dénessel

Fotó: BGE

Az Olivier Roellinger nemzetközi szakácsverseny nyitónapján, ünnepélyes keretek között második alkalommal átadott “Pro Gastronomia” díjat Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Tanszékének nyugalmazott egyetemi docense a magyar gasztronómia népszerűsítésére, a vendéglátó szakma kiemelkedő személyiségei és ígéretes fiatal képviselői szakmai tevékenységének elismerésére alapította a tavalyi évben.

Böröcz Zsófia a Sándor Dénes által viselt séfkabáttal

Fotó: BGE

A díjról

A szakmai díjat évente maximum négy főnek ítélhetik oda. A díjjal párhuzamosan - ifjúsági díjként - átadnak egy Sándor Dénes által viselt séfkabátot is, a gasztronómia területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó, a BGE KVIK-en, illetve jogelőd intézményeiben korábban diplomát szerzett hallgató részére.

Olivier Roellinger díját Elisabeth Vallet, az Ethic Ocean igazgatója (középen) vette át. Mellette Lugasi Andrea és Sándor Dénes

Fotó: BGE

A díjazottak személyét az ötletgazda Sándor Dénes, valamint az általuk kiválasztott, szakmában elismert személy ítéli oda. Ebben az évben az ötletgazda mellett Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja, valamint Gundel János, a BGE KVIK nyugalmazott főiskolai tanára, professzor emeritus választotta ki az elismerésre méltó személyeket.

Vomberg Frigyes a díjjal Lugasi Andrea és Sándor Dénes társaságában

Fotó: BGE