BGE-s hallgatók sikere a nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen

Forrás: turizmus.com

 2023. február 23. 11:49

Az előkelő 5. helyen végzett a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Karának (BGE KVIK) csapata az EMCup 2023 nemzetközi hotelmenedzsment-versenyen.

A BGE KVIK a harmadik alkalommal indított csapatot a ServiceCenter4Hospitality által immáron tizenötödik alkalommal megrendezett nemzetközi EMCup (European Mise en Place Cup) hotelmenedzsment-versenyen, ahol idén 14 országból 28 neves egyetem vett részt, többek között a hamburgi, a bredai és a manchesteri egyetem.

A február 12-13-án, a hollandiai Maastrichtban megrendezett megmérettetésen a hazai piacvezető turizmus-vendéglátás szakra járó KVIK-es hallgatókból – Ország Lili, Varga Zsófia, Tóbel Szonja és Balázs Hanna – álló „Pioneers” nevű csapat egyedüli magyar meghívottként vett részt. Mentoraik, Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense és Kovács Róbert, a Novotel Budapest Danube Hotel Cluster General Managere segítették őket a felkészülésben.

A csapat az előkelő 5. hely megszerzése mellett a „Best pitch-paper” díjat is elnyerte a legjobban kidolgozott és előadott ötletért.

„Büszkék vagyunk lelkes hallgatóink tehetségére, hiszen minden évben egyre jobb helyezést érünk el. A legjobban kidolgozott és előadott ötletért elnyert „Best pitch-paper” különdíj és az előkelő helyezés is bizonyítja, hogy érdemes az oktatás során kiemelt hangsúlyt helyeznünk a kommunikációra, a prezentációs és vitakészség fejlesztésére. Egy ilyen nemzetközi verseny a szakmai tapasztalatszerzésen, a kapcsolatépítésen és a nyelvgyakorláson túl felejthetetlen élményeket is nyújt a hallgatóknak és nekünk, mentoroknak egyaránt” – mondta el Karakasné Dr. Morvay Klára, a BGE KVIK Vendéglátás Intézetének főiskolai docense, a csapat egyik mentora.

A "Pioneers" és mentoraik

Fotó: BGE

Az idei téma a „Break the Mould” volt, melynek keretében a csapatok maguk választhatták ki, milyen területre találnak ki a hagyományoktól eltérő ötleteket. A BGE csapata a ServeUout (Serve You Out) nevű brand kidolgozásakor arra fókuszált, hogy az eddig csak költséget jelentő szállodai tevékenységekkel (mint a housekeeping, karbantartás, IT, konyha) hogyan lehetne bevételt generálni, és kiajánlani a szolgáltatásokat a helyi lakosoknak.

A verseny 82 tagú zsűrijében elismert nemzetközi szállodai szakemberek (GM- és HR-menedzserek) foglaltak helyet.

 

A versenyről

A versenyt több hónapos felkészülés előzte meg, melynek során különböző feladatokat is teljesítenie kellett a csapatnak: bemutatkozó videó, közösségimédia-kampány, kreatív CV elkészítése, Mapstell személyiségteszt, egy ötlet kidolgozása és tudományos cikk formában történő megírása, 3 perces elevator pitch megtervezése.

A két versenynapon pedig vegyes csoportban, illetve saját csapatban kellett újabb innovatív ötleteket kidolgozniuk a szállodaszakma jelenlegi kihívásaira, amelyeket a döntőben „üzleti cápáknak” kellett eladniuk.