Júliustól Andor György a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora

Forrás: turizmus.com

 2024. március 26. 18:59

Andor György közgazdász professzort választotta a Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) rektorának a fenntartói jogokat gyakorló Budapesti Gazdasági Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma a Szenátus támogatásával.

Andor György, a BGE új rektora

Fotó: BGE

A negyedik legnépszerűbb hazai egyetem új rektora – a köztársasági elnök általi kinevezését követően – 2024. július 1-jén lép hivatalba, és megbízatása öt évre szól.

Andor György közgazdász professzor felsőoktatási szakemberként korábban más hazai nagy egyetemek, a BME és az ELTE meghatározó vezetője volt, ahol az általa irányított egyetemi területek kiemelkedő eredményeket értek el.

„A BGE húszezres hallgatói létszámú, az ország legnagyobb üzleti képzőhelyét adó egyetem. Fejlődése az egész hazai felsőoktatást tekintve meghatározó. A további növekedéshez a BGE már ma is kiemelkedő piaci helyzetét, az oktatási erősségeit és egyéb lehetőségeit összehangoltan fogjuk kihasználni” – hangsúlyozta Andor György.

A nyolc év után leköszönő rektor, Heidrich Balázs vezetésével jelentősen fejlődött a BGE tudományos teljesítménye és nemzetközi beágyazottsága, miközben tovább erősödött hazai piacvezető szerepe az üzleti képzésekben.