Szorosabban együttműködik a jövőben a BGE és a vendéglátóipari múzeum

Forrás: turizmus.com

 2023. november 17. 10:06

Együttműködési megállapodást kötött a Budapesti Gazdasági Egyetem Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kara (BGE KVIK) és a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum (MKVM).

A BGE KVIK V. kerületi, Alkotmány utcai épülete ad otthont mától a múzeumból átköltözött, Grand Hotel Royal Budapest – a luxusszálló története a kezdetektől napjainkig című időszaki kiállításnak. A 2024. június 30-ig megtekinthető tárlat megnyitóján a köszöntőket követően került sor a két intézmény közötti együttműködési megállapodás aláírására, melyben rögzítették, hogy kibővítik szakmai partnerkapcsolatukat, és a jövőben számos további területen – többek között képzések, szakdolgozati konzultációk, témajavaslatok, közös rendezvények, kiállítások, fotópályázatok terén – is együttműködnek.

Török Róbert, az MKVM igazgatója és Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja együttműködési megállapodást írtak alá

Fotó: BGE KVIK

„Közös feladatunk megőrizni a szakmánk múltjához kötődő értékeket, és az innováció mellett a hagyományokkal, a múlttal is megismertetni a fiatalokat. Örülünk neki, hogy a kar 50 éves évfordulójára készült, a hazai szállodaipar történetét bemutató tablósorozat után újabb közös kiállítást üdvözölhetünk a hazai turizmus-vendéglátás legjelentősebb képzőhelyén” – mondta Lugasi Andrea, a BGE KVIK dékánja.

A Grand Hotel Royal Budapest című kiállítás 2024. június 30-ig tekinthető meg az Alkotmány utcai épületben

Fotó: BGE KVIK

A megnyitót megelőző pódiumbeszélgetésen a kar turizmus és vendéglátás tanszékeinek oktatói vitatták meg, hogy milyen szerepe van a szállodai tárgykörnek a BGE turizmus-vendéglátás képzésében. Itt kiemelték a szakmával történő együttműködés fontosságát, hiszen a szállodai, az utazási irodai, a rendezvényszervezési és a vendéglátási területen is komoly vállalati-szervezeti kapcsolatai vannak a karnak. Az ezeken a területeken tevékenykedő vezető szakemberek pedig az oktatói állomány nagyra becsült tagjai, akik a naprakész piaci ismeretek átadása mellett szakdolgozati konzultációkban és vizsgaelnökként is részt vesznek a kar munkájában.