Bike & Breakfast: reggeli a kerékpárral közlekedőknek

Forrás: turizmus.com

 2016. február 18. 14:04

Februártól októberig minden hó utolsó péntekén 7-9-ig ingyen reggelivel várja a biciklivel munkába indulókat három óbudai vendéglátóhely. Első alkalom: február 26.

Óbuda-Békásmegyer Önkormányzata elkötelezett az egészséges és környezettudatos életmód mellett, ezért támogat minden olyan kezdeményezést, amely az egyéni közlekedés leghatékonyabb módja, a kerékpározás széleskörű elterjesztését és népszerűsítését szolgálja.

2016 februárjában három óbudai vendéglátóhellyel és kulturális intézménnyel összefogva elindítjuk a havonta jelentkező, ingyenes kerékpáros reggeli akciót, amely a BIKE & BREAKFAST nevet viseli. A részt vevő kerékpárosok a This is Melbourne Too újhullámos kávézóban az Esernyős – Óbudai Kulturális, Turisztikai és Információs Pontban és a Rozmaring Kertvendéglőben fogyaszthatják el a zamatos kávéból, friss gyümölcsléből és minőségi péksüteményből álló reggelijüket.

Első alkalommal február 26-án kerül megrendezésre az akció, a helyszíneken reggel 7-től 9 óráig várják a két keréken közlekedőket.

A résztvevő intézmények, vendéglátóhelyek mindegyike az EuroVelo6 nemzetközi kerékpárút mentén fekszik. Februártól októberig minden hó utolsó péntekén 7-9-ig várják a biciklivel munkába indulókat a résztvevő helyszíneken a hirdetményekben megadott váltakozó vendéglátói szerepben.