Bill Gates 2,2 milliárd dolláros befektetéssel többségi részesedést szerez a Four Seasonsben

Forrás: turizmus.com

 2021. szeptember 10. 14:19

Bill Gates cége, a Cascade Investment 2,21 milliárd dollárért többségi részesedést vásárol a Four Seasons szállodaláncban - jelentette be a vállalat szerdán. A cég Alwaleed bin Talal szaúdi herceg szállodaláncban lévő részesedésének a felét veszi meg.

Az üzlet Bill Gates tulajdonrészét 47,5 százalékról még magasabbra, 71,25 százalékra növeli majd, ezzel pedig a milliárdos válik a többségi tulajdonossá a Four Seasons hotelláncban. Az üzletet várhatóan 2022 januárjában zárják le - írja az amerikai Forbes magazin.

Legalább két Four Seasons szálloda, például a Manhattan belvárosában található egység jelenleg is zárva van, ahol a hotel vezetőségének kommunikációja szerint „átfogó felújítás” zajlik. Szakértők szerint azonban ezek a luxushotelek csak telt ház esetén tudnak hasznot termelni, ilyesmi viszont még nem érzékelhető a szektorban. A befektetés alapján azonban Gates bízik a nagyvárosokba irányuló, a világjárvány idején visszaesett, magas színvonalú üzleti utazások fellendülésében.

bill_gates

Bill Gates a befektetéssel 47,5 százalékról 71,25 százalékra növeli majd tulajdonrészét a hotelláncban

Fotó: 123rf.com

A szállodaüzemeltető közleményében azt írta, hogy az üzlet "sarkalatos pontot jelent a Four Seasons fejlődésében", és megerősíti a Cascade elkötelezettségét, hogy a Four Seasons számára "forrásokat biztosítson a növekedés felgyorsításához és stratégiai céljainak bővítéséhez."

Alwaleed herceg eközben megtartja a fennmaradó 23,75%-os részesedését a hotelláncban. Isadore Sharp, a Four Seasons alapítója és elnöke a Triples Holdings Limited révén szintén megtartja 5 százalékos részesedését - közölte a vállalat.

A Four Seasons befektetésén kívül a Cascade az Egyesült Államok legnagyobb magántulajdonú mezőgazdasági földterület-tulajdonosa. A Four Seasons mellett Gates befektetési cége többek között az AutoNation autókereskedésben és a John Deere mezőgazdasági gépgyártó cégben is részesedéssel rendelkezik.