Bíró Lajos a Palatinuson is újít

Forrás: turizmus.com

 2017. július 14. 13:56

A számos budapesti vendéglátóhelyet jegyző séf idén nyáron a Palatinus felújított főépületében, a Laza Palában mutatja meg, miként lehet a strandolóknak újfajta kínálatot nyújtani.

A Laza Pala a harmadik lazulós nyári hely Budapesten (a Laza és a Laza Tető mellett), s üzemeltetőjük megkeresésére Bíró és üzlettársa, Forgács Zoltán úgy döntöttek, elvállalják az együttműködést, s a piackonyha után belevágnak a strandbüfé újraértelmezésébe is. A Belvárosi Piacról kihelyeződött a csapat egy része a Margitszigetre, s ők felelnek a konyháért Lajos irányításával. A hely ráadásul a Margitszigeten sétálók felé is nyitott, kipróbálásához nem kell feltétlenül belépőt váltani – írja a Vendéglátás.

A Laza Pala a Margitszigeten sétálók felé is nyitott

 

A séf a Palatinuson is kreatívan meghökkentő ételeket kínál. Ilyen például a házi párizsis szendvics, ami egy 15 dekás, vastagra hagyott párizsiszelet kovászos kenyéren, majonézzel, szeletelt főtt tojással és zöldséggel, csemegeuborkával. A párizsi 99 százalék Duroc sertéshúsból készül és ugyanabból a dunabogdányi kisüzemből érkezik, ahonnan a már népszerűvé vált méretes, piaci lecsókolbász, amit nem kell nélkülözni a Palatinuson sem.

Lajos ikonikus rántott húsa itt Laza Bécsi néven fut: a 40 dekás hússzelet majonézes, újhagymás házi kenyérrel, kovászos uborkával kerül a vendégek elé a strandon. De persze vannak itt könnyebb fogások is, mint például a sült csirke (ami ugyan egy fél tanyasi csirkét jelent combbal, mellel, szárnnyal, joghurtban pácolva, kovácslemezen ropogósra sütve), krumplisalátával tálalva. Utóbbi rendelhető önálló fogásként is, akárcsak a sült krumpli, ami egyedülálló, professzionális sütőben készül.

Strandételek újraértelmezve Bíró Lajostól

 

A húsmentes fogásra vágyók hideg tésztasalátát kérhetnek paradicsomos és olívabogyós verzióban, lángost, hot-dogot, hamburgert viszont itt hiába is keresnénk. Van helyette ellenben gofri, ami többféle verzióban – mascarpone, piros gyümölcsök, banán, nutella feltéttel – kérhető.

A Laza Pala egyelőre minden nap este nyolc óráig tart nyitva, de tervezik a későbbi zárást, amennyiben erre lehetőséget kapnak.

Kapcsolódó cikkek

Fénykert a Margitszigeten

2017. július 04.