Vasszigor a tiltás ellenére kinyitó vendéglátósokkal szemben

Forrás: turizmus.com

 2021. január 30. 11:30

Január 30-tól a korábbinál szigorúbban szankcionálja az állam a vészhelyzet alatt érvényben levő szabályokat megszegő vendéglátó-ipari létesítmények üzemeltetőit.

Az új szabályok értelmében azok a vendéglátóhelyek, amelyek például a tiltás ellenére nemcsak elvitelre, hanem helyben fogyasztásra is kiszolgálják a vendégeket, a korábbinál sokkal magasabb összegű büntetést fizethetnek és akár egy évre is eltilthatók a tevékenységük végzésétől – derül ki a Magyar Közlöny január 29-én megjelent számából.

Sok milliós bírságot kockáztat, aki megszegi a törvényeket

Fotó: 123rf

Január 30-tól a rendőrség, amennyiben a kötelezettség megszegéséről tudomást szerez, a kötelezettség első alkalommal történő megszegése esetén a vendéglátó üzletet hat hónapra, a kötelezettség ismételt megszegése esetén egy évre ideiglenesen bezáratja, és az üzemeltetőt az ideiglenes bezáratás időtartamára a vendéglátó tevékenység végzésétől eltiltják.

Ezen felül a hatóság az üzemeltetővel szemben az eddigi – 100 ezer forinttól egymillió forintig terjedő – bírságnál jóval magasabb összegű, 1 milliótól 5 millió forintig terjedő bírságot szabhat ki.

A Magyar Közlönyben ugyanakkor az is megjelent, hogy – amint arról Schanda Tamás államtitkár Facebook-bejegyzése alapján már beszámoltunk – az ágazati bértámogatást március 10-ig meghosszabbította a kormány.