Ebben a vidéki szállodában már bitcoinnal is fizethetünk

Forrás: turizmus.com

 2024. május 28. 17:30

Magyarországon a miskolctapolcai Aurora Hotel az első négycsillagos szálloda, amely lehetőséget kínál a bitcoinnal rendelkező vendégei számára, hogy élvezzék a modern fizetési technológiák előnyeit.

Mint a Turizmus.com-nak elmondták, a szállodatulajdonos, Kovács Ferenc innovatív szemléletének és jövőbe tekintő stratégiájának köszönhetően lehet május 25-től immár Bitcoinnal is fizetni a Hotel Aurorában.

A digitális fizetőeszköz választásánál a Bitcoin Lightning Network használatával garantálja a szálloda az azonnali, biztonságos, alacsony költségű tranzakciót a vendég számára. A számlákat továbbra is forintban állítják ki, melynek egy részét, vagy teljes egészét POS terminálon keresztül bitcoinnal, mint csereeszközzel lehet kiegyenlíteni. Az átváltás minden esetben az aktuális bitcoin-forint árfolyamon történik. A bitcoinnal történő fizetési lehetőség bevezetése teljes mértékben megfelel a hatályos jogszabályoknak – hangsúlyozta a szálloda lapunknak.

Már bitcoinnal is fizethetünk az Aurora Hotelben a szállásunkért

Fotó: Aurora Hotel

,,A világ folyamatosan változik, és mi szeretnénk élen járni a legújabb technológiai fejlesztések bevezetésében. Hiszünk abban, hogy egy inflációtól mentes, független, digitális pénzügyi rendszer pozitív hatással lehet a társadalomra, ezért vendégeink mostantól még kényelmesebben és korszerűbb módon fizethetnek szolgáltatásainkért" – nyilatkozta a szállodatulajdonos. A remélt forgalomra vonatkozó kérdésünkre elmondta, várakozásai szerint bevételük 0,5 százaléka fog bitcoinos fizetésből származni, de "nehéz megjósolni a tényleges arányt."

A digitális fizetőeszközből összegyűlt összeget – egy hosszú távú stratégiai terv részeként – nyolc-tíz év múlva felújításra és további innovációkra tervezi fordítani a tulajdonos.