Bitcoinnal is fizethetünk egy pécsi szálláshelyen

Forrás: turizmus.com

 2021. június 15. 12:19

Számos turistacsalogató attrakciója mellett Pécs egy újdonságot is kínál, ami kiemelten kedvező a „kriptohívőknek”, a 2017-ben nyílt Abraham Vintage Apartmanházban ugyanis mostantól kriptovalutákkal is lehet fizetni.

A szálláshelyen, amely Pécs egyik legszebb részén található, jelenleg három kriptovalutával – bitcoin, ether, litecoin ­– lehet fizetni – számol be róla a bitcoinbazis.hu portál.

Mint írják, a vendégház tulajdonosai több tényező mérlegelése után döntöttek a kriptók elfogadása mellett.

Elsődleges céljuk egy új vendégkör megszólítása volt azzal, hogy igényes és minőségi szolgáltatásra tudják váltani kriptovalutáikat.

Fontos szempont volt továbbá, hogy a kriptovaluta lehetőséget biztosít az egyes határokon átnyúló lassú, valamint a tranzakciós, illetve átváltási díjak miatt drága banki tranzakciók kiváltására.

Pécs egyik fő attrakciója a közelmúltban kívül-belül felújított négytornyú székesegyház

Fotó: Vajk Brigitta

„Míg egyes országokból érkező utalások napokat vesznek igénybe és magas levonásokkal járnak, addig egy peer-to-peer fizetési rendszer lehetővé teszi a felek számára a közvetlen fizetést, harmadik, közvetítő fél nélkül, akár percek alatt, és ehhez csak egy kriptovaluta tárca szükséges” – írják.

A legfontosabb szempontjuk az volt, hogy a befizetésre kerülő kriptovalutákat nem kívánják azonnal FIAT-ra váltani, hisznek abban, hogy megtakarításaik így hosszú távon értékállóbbak.

2017 elején vintage lakberendezési stílus jegyében kialakított apartmanház 3 vendégszobával és 4 apartman helyiséggel várja a látogatót. Minden egységük klimatizált, lapos televízióval, mini könyvtárral, ingyenes Wi-fi elérhetőséggel rendelkezik.

Svédasztalos reggeli, ingyenes parkolás, elektromos rollerbérlési lehetőség biztosított.