Bizakodó a román piacon a Danubius Hotels

Forrás: turizmus.com

 2015. március 05. 13:51

Harminc százalékkal magasabb bevételre számít idén a Danubius Hotels Romániában a tavalyi évhez képest – közölte a vállalat. A várakozást a tavalyi beruházásokra alapozzák.

A Mediafax hírügynökség szerint a magyar vállalat tavaly 30,5 millió lej (2,1 milliárd forint) üzleti forgalmat valósított meg, és arra számít, hogy bevételei az idén 30 százalékkal nőnek. Ezt a várakozást a tavaly végzett beruházásokra alapozzák. A magyar vállalatnak három szállodája van az erdélyi Szováta fürdőtelepen, amely a sós vizű Medve-tóról híres.

 

A Danubius tavaly újította fel a Danubius Health Spa Resort Bradet szállodát, amelyet 8 millió euró értékű beruházás nyomán alakítottak négycsillagossá. A Bradet, a Sovata és a Faget szállodák kapacitása 400 szoba, ahol 800 vendég szállásolható el. Tavaly a magyar cégcsoport 40 500 turistát fogadott a három szállodában.

A Danubius csoport 2000-ben privatizáció útján szerezte meg a szovátai Balneoclimaterica részvénytársaságot. A három szálloda közül először a Sovata szállót újították fel 2002-ben, és alakították szintén négycsillagossá.