Bobpálya a Sobri Jóska Kalandparkban

 2014. július 21. 20:33

Magyarország leghosszabb drótkötélpályája után most a legmodernebb bobpályát adják át a Bakony festői környezetében, a Sobri Jóska Élményparkban.

A projekt megvalósításához a Reflex 2006 Kft, az élménypark üzemeletetője, államilag támogatott növekedési hitelt is igénybe vett, hogy a legújabb technológiával építhessék meg a közel 1 kilométer hosszúságú bobpályát, amelyen akár 20 kocsi is közlekedhet.

A nyitónapot a kalandpark vezetői a jótékonyság napjává nyilvánították. Az első napon mindenki féláron bobozhat Kislődön, a teljes bevételt a Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálatnak ajánlottuk fel. A Hirschl János vezette csapat saját kiképzésű rendkívüli képességű kutyáikkal eltűnt emberek, eltévedt, balesetet szenvedett turisták százait mentették meg az elmúlt évek során. Speciális tudásuk miatt nem csak a Balaton-felvidéken, hazánk több pontján és határainkon túl, nemzetközi katasztrófák alkalmával is volt már szükség a bevetésükre. Abban bízunk, hogy látogatónk által jelentős összeggel segíthetjük a kutyák költséges tartását és kiképzését.

A Veszprém megyei kutató-mentők látványos kutyás bemutatóra készülnek a bobpálya avatóra. Báró és Benjamin Franklin lesznek az elsők, akik utat mutatnak a kalandra vágyóknak és bepattannak a bakonyi bobba.

A kalandpark vezetőségének egyik alapelve a társadalmi felelősségvállalás. Már a korábbi években is számtalan jótékonysági akcióval igyekeztek segíteni katasztrófák károsultjait vagy éppen hátrányos helyzetű családokat. Céljuk, hogy egy-egy ilyen akcióval ráirányítsák a figyelmet segítségnyújtás fontosságára. Bízunk abban, hogy más nagy cégeket, vállalkozásokat is inspirálhatunk vállalásunkkal.

A kalandpark rendkívüli vonzerejét a természeti környezeten túl a több mint harminc féle élményelemnek köszönheti, amellyel a családok minden tagja számára nyújtanak izgalmat, játékot és minőségi, aktív szórakozást. A park vezetősége abban bízik, hogy a beruházás tovább növeli a nemzetközi színvonalú élménypark vonzerejét a közép-magyarországi turisztikai régióban.