Bocuse d'Or: Pohner Ádámék a felkészülés finisében

Szerző: Lami Juli

Forrás: Vendéglátás

 2019. január 14. 14:25

Ma délelőtt lezajlott a Magyar Bocuse d'Or Akadémia sajtótájékoztatója, melynek fő témája a magyar csapat lyoni versenyzése volt.

Pohner Ádám és a magyar csapat január 29-én rajtol a világ legrangosabb szakácsversenyén.

A METRO Gasztro Akadémián tartott eseményen mutatkozott be a magyar Bocuse csapat promóciós kisfilmje, amely ITT tekinthető meg.

Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke elmondta, soha ilyen jó helyzetben nem volt még a magyar csapat. Most van ott az eszközpark, a versenybox, és van annyi segítő, hogy elmondható, minden körülmény adott a koncentrált felkészüléshez. Azt is hozzátette, hogy a Bocuse d'Or azért is fontos verseny, mert – akárcsak a Forma1-en – itt is olyan fejlesztések és innovációk történnek, amelyek később beszivárognak a mindennapi gasztronómiába is.

Elmondta, hogy az Akadémia kiemelten fontosnak tartja az utánpótlás-nevelést is, és a felkészülések során megszerzett tudást folyamatosan igyekszik továbbadni a jövő generációinak. Idén is lesz Lyonban magyar stand, ahol az MTÜ-vel együttműködve mutatják be a magyar gasztronómia legszebb arcát a nemzetközi plénum előtt.

Pohner Ádám, a magyar csapat versenyző séfje elmondta, hogy a Bocuse d'Oron az az egyik legfontosabb alapszabály, hogy a legjobb alapanyagokból dolgozzanak, és ezek közé befért sok magyar alapanyag és technológia is. Megjelenik majd a versenyételben a derelye, a tokaji ecet, a bikavér, a technológiák közül pedig kiemelten fontos a savanyítás.

Segal Viktor, a magyar csapat coach-a hangsúlyozta, hogy a csapat emberileg is nagyon egyben van, nincsenek konfliktusok, mindent sikerült kibeszélni, így mentálisan nagyon erősen tudnak nekivágni a lyoni döntőnek. Csillag Richárd, a csapat commis-ja elsősorban arról beszélt, mennyire felgyorsult az élete, amióta megismerte Ádámot és megkezdődött közös felkészülésük a versenyre.

A képen balról jobbra: Csillag Richárd, Hamvas Zoltán, Pohner Ádám és Segal Viktor

Fotó: Fekete Antonio

Ganczer Gábor, a Hungexpo vezérigazgatója hangsúlyozta, hogy a magyar gasztronómia fejlődése közös ügy, és a Hungexpo számára nagyon fontos, hogy ott legyen és segítse azt a munkát, ami a magyar gasztronómiáért történik. A felkészülésnek és a magyarországi versenyeknek épp ezért mindig a Hungexpo adja a helyszínt. Azt is hozzátette, hogy céljuk, hogy a rendezvénygasztronómiában is változást hozzanak.

Horváth Imre, a METRO vezérigazgatója hozzátette, hogy a METRO 25 éve elkötelezett támogatója a magyar gasztronómiának. Immáron hagyomány, hogy a versenyen a METRO biztosítja a piacot, ahonnan a csapatok beszerzik a zöldségeket és a csírákat.