Bocuse-élmény a csarnokban

Forrás: turizmus.com

 2017. március 19. 17:17

Olyan sokan szeretnék megkóstolni Széll Tamás főztjét, hogy több vendéget kell elküldeni, mint ahányat le tudnak ültetni a Hold utcai csarnokban, a Stand 25 Bisztróban.
Így viszont, az új hely nem, hogy nem visz el vendéget a többi, zömmel emeleti étteremtől, hanem még növeli is azok forgalmát – tudtuk meg Bíró Lajostól, a csarnok gasztronómiai sikersztorijának szülőatyjától, akinek Buja Disznó nevű, önkiszolgáló étterme előtt eddig is sorok kígyóztak ebédidőben.

Személyes ottjártunkkor, március 18-án, a Stand 25 előtt az étterem gasztronómiai tanácsadója, a magyar Bocuse d'Or akadémia elnöke, Hamvas Zoltán fogadta a vendégeket, s nagyon szerencsésnek kellett lenni ahhoz, hogy le is tudjon ültetni, előzetes asztalfoglalás nélkül.

A vendégek – azon túl, hogy remek ételeket kóstolhattak – abban sem csalatkoztak, hogy Széll Tamás főzött nekik, amint teszi ezt nap, mint nap a kis étterem látványkonyháján. S amit nem láthattak, hogy egy egész magyar Bocuse-team dolgozott az ebédjükön, ugyanis Szulló Szabina és Szabó Kevin is hozzátette a magáét, csak éppen, esetleg az avatatlan szemek számára nem látható előkészítő konyhában.

Vélelmezzük, hogy Széll Tamásról százával, ha nem ezrével készülnek a miénkhez hasonló amatőr felvételek, a látványkonyha üveg fala mögött...