Bokrétaünnep az Ős-Dráva Látogatóközpontban

 2014. június 01. 14:41

Május 30-án tartották az Ős-Dráva Látogatóközpont bokrétaünnepségét. Az Ormánság területén elhelyezkedő Szaporca község határában 2014 koraőszén nyílik meg a létesítmény.

A létesítmény az Ős-Dráva Látogatóközpont a Duna-Dráva Nemzeti Park természeti értékei és a Dráva folyó megismertetése mellett nagy hangsúlyt fektet az ormánsági élet, a hagyományos gazdálkodási formák, a helyi szokások interaktív bemutatására, valamint a természetvédelmi, gazdálkodási, tájhasználati problémákra való figyelemfelkeltésre. A látogatóközpont az Ős-Dráva Program részeként valósul meg a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság projektjeként, a DDOP Komplex turisztikai termékcsomagok kialakítása elnevezésű pályázat támogatásával. Az Ős-Dráva program komplex, a természeti, társadalmi és gazdasági szférát egyaránt érintő területfejlesztési koncepció, amely hosszútávon a fenntartható fejlődés feltételeit teremti meg hazánk egyik leghátrányosabb helyzetű térségében, az Ormánságban.

A beruházás részeként jelenleg folyik a látogatóközpont területén a régi magyar háziállatok bemutatóterének kialakítása és három tematikus tanösvény megvalósítása. A fogadóépületben a természetismereti kiállítás berendezése a kivitelezési munkák lezárása után valósul meg. A Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai már kidolgozták a látogatóközpontban igénybe vehető ökoturisztikai és környezeti nevelési programok tematikáját a gyalogos- kerékpáros és kenutúrákon át madármegfigyelő programoktól a természetismereti táborokig. Hosszú távú partneri együttműködések szolgálják majd a Dráva-mente természeti értékeinek megismertetését a széles nagyközönséggel, emellett segítenek beilleszteni a  látogatóközpont sokszínű kínálatát az Ormánság és a közeli turisztikai célpontok életébe.