Bölcskén ünnepeltek a kastélyszállodák

Forrás: turizmus.com

 2017. október 24. 18:51

A Magyar Kastélyszállodák és Történelmi Épületek Szövetsége 10. születésnapját ünnepelte Bölcskén, a Szent András Kastélyban – tájékoztatták szerkesztőségünket.
A szövetség őszi közgyűlését kötötte egybe a születésnappal, amelyet egy estéllyel is megkoronáztak a résztvevők. Az október 20-i közgyűlésre, illetve ünnepségre a szövetség tagjai meghívták pártoló partnereiket és barátaikat is.

Az eseményen adták át első alkalommal a dr. Takács Tibor emlékdíjat, melyet az elnökség a névadó emlékének ajánlott. A Hotel Vécsecity**** tavasszal elhunyt tulajdonosának nevét viselő díjat, első alkalommal fia, Takács Artur vehette át Gulyás Esztertől a szövetség elnökétől.

A programnak volt két, külföldi vendége is: Max Eidlhuber, az osztrák Schlosshotels und Herrenhäuser elnöke, illetve Jan Svoboda, a Historic Hotels of Slovakia elnöke. Ők ketten, valamint, a magyar szövetség elnöke, Gulyás Eszter együttműködési megállapodást írtak alá. Az összefogás célja egy közös értékrenden alapuló új szervezet megalapítása.

A születésnapi program részeként, a szakmai munka után a Mercedes Benz Pappas Autó járművei szállították a vendégeket a Bölcskei Pincefaluba, egy hagyományos borkóstolóra.

Az est folyamán szerepelt a programban jazz koncert és jótékonysági tombola is. Az utóbbiból befolyt összeget a Somogyvári Széchenyi Kastélyban működő iskola és a hozzá tartozó gyermekotthon kapja meg, ezzel is támogatva az értelmi fogyatékos gyermekek életét és tanulását – zárult a szövetség rövid beszámolója.

Szent András Kastély, Bölcske