Bontják az Andrássy úti palotát

Forrás: turizmus.com

 2014. augusztus 18. 11:27

Elkezdődtek a leégett Andrássy úti palota tetőszerkezetének bontási munkálatai. A cél a közvetlen életveszély elhárítása. A bontással november 8-ig kell végeznie a KÉSZ Építő Zrt.-nek.

A 2400 négyzetméter alapterületű Andrássy úti palota tetőszerkezetében keletkezett tűz miatt leégett a ház tetőtere és legfelső, lakatlan harmadik emelete. Az épület megsérült, életveszélyes részeit emiatt kell lebontani. A bontási munkálatokat végző KÉSZ Építő Zrt. feladatai között szerepelnek az ideiglenes melléklétesítmények, a segédszerkezetek, valamint az épületszerkezetek építési, bontási és rögzítési munkái is. A bontási munkálatok alatt felvonulási területként a Szív utcában a gyalogosjárdát és egy közlekedő sávot, valamint az Andrássy út és a Kodály körönd érintett szakaszait fogják használni, ezért itt forgalomkorlátozásokra lehet számítani. A bontás elvégzésének határideje november 8.

 

A lakók ingatlanjaiban keletkezett károk felmérése és az ingóságok elszállítása esetén a nekik fenntartott lépcsőházon keresztül közelíthetik meg a lakásaikat, és vihetik el az ingóságaikat. A lakók és a kárszakértők beengedését az önkormányzat szervezi meg.