Bormarketingről a TrendFM-en – interjú Gál Zsomborral

Forrás: turizmus.com

 2017. június 15. 12:22

Komplex eszközrendszerrel és friss szemlélettel szeretné új alapokra helyezni a bormarketinget a Magyar Turisztikai Ügynökség. A célokról és a bor iránti őszinte attitűdről beszélt a rádiónyilatkozatában Gál Zsombor, a Bor- és Gasztromarketing Főosztály vezetője.

A magyar bor megfelelő kezekbe került ahhoz, hogy mint márka megerősödjön, sőt az országmárka felemelkedésének szerves részévé vált. Fontos, hogy a bor értéke emelkedjen, de ezt csak úgy lehet elérni, ha ennek a leghitelesebb, legszebb oldalát tudjuk megmutatni a hazai közönségnek és a nagyvilágnak is – fogalmazott a szakember.

Ahogy arról a napokban beszámoltunk,  mind a 6 borrégiót érintő országjárásra indul a Magyar Turisztikai Ügynökség, mely az eddigi eredmények bemutatása mellett arra is jó lakalom, hogy találkozzanak a szakmával: borászokkal, vendéglátóhelyek vezetőivel.

A borász családból származó Gál Zsombor szerint sok borász lemondott a hazai borok jövőjéről, de van egy mások vonulat is, amely rendkívül pozitív és motivált. A szakma ma még hektikus és megosztott a magyar bor imázsát illetően, de az mindenképpen látszik, hogy a magyar borban sokkal több rejlik, mint amit eddig sikerült láttatni.

Szeretnének a magyar bor számára egységes, erős üzeneteket hordozó arculatot kialakítani, és egy olyan attitűdöt a magyar borral kapcsolatosan, amelyet a világ megismerhet. Ezt kíséri egy új webes felület is, ahol egységes, saját online megjelenése lesz a magyar boroknak, az osztrák vagy francia borok mintájára.

Az MTÜ intézkedései 3 pillérre épülnek. Lesznek nemzetközi megjelenések, study tourok hazai és külföldi szakembereknek, illetve a hazai közönség szemléletformálása különböző programokon és boros oktatásokon keresztül.

Gál Zsombor egyébként maga is autentikus személy a hazai borászatban, hiszen az ismert és elismert borász, Gál Tibor fia.

Hallgasson bennünket!

A Turizmus.com rádióműsora csütörtökönként hallható a Trend FM-en, 17.15-18.00 között.

Ismétlés szombat délutánonként, a 17:30-as híreket követően.

A műsort szerkeszti: Kenderesy Nadin, a Turizmus Kft. PR igazgatója (kenderesy.nadin@turizmus.com).