Bor- és gasztronómiai albizottság alakult

Forrás: turizmus.com

 2014. szeptember 17. 21:44

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága szeptember 17-én megszavazta egy Bor- és gasztronómiai albizottság megalakítását. Az albizottságot Tiffán Zsolt, az ismert borász, a Fidesz országgyűlési képviselője vezeti majd.

A most alakult albizottság terveiről annyit sikerült megtudnunk, hogy a borászattal, valamint a vendéglátással kapcsolatos speciális törvényalkotási folyamatra kívánnak figyelni. Az albizottság munkatervét később ismertetik a szakmai közvéleménnyel.

Szerkesztőségünk kérdésére, miszerint Turizmus albizottság mikor alakulhat, Bánki Erik, a Gazdasági bizottság alelnöke elmondta, hogy eddig nem érkezett ilyen képviselői kezdeményezés, de hozzátette, hogy személyében, a turizmus elkötelezett hívében, erős képviselete lesz az ágazatnak a bizottságban. A Fidesz gazdasági kabinetjének vezetője, a korábbi Sport és turizmusbizottság elnöke azt is hozzátette, hogy várja a turisztikai szakma kérdéseit és javaslatait.

Az őszi ülésszak törvényalkotási menetével kapcsolatban Bánki Erik elmondta, hogy nincs napirenden kifejezetten a turizmust érintő jogszabály (így a turizmus törvény sem), viszont, várható, hogy a turizmust is érintő adótörvények kerülnek a képviselők elé (ezek között viszont nem valószínű az áfa törvény napirendre tűzése).

Ugyanakkor az alelnök hozzátette, hogy az ágazatot, s immár a nemzeti marketing tevékenységet is felügyelő Nemzetgazdasági Minisztériumban hozzálátnak a turizmust érintő törvényi szabályozások áttekintéséhez, s előkészülnek a törvények korszerűsítésére, átdolgozására.