Bor- és pálinka-élménykert létesült Tiszadobon

 2014. július 22. 16:14

A „GÁZI" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. pályázati forrás igénybevételével fő tevékenységét, a bor- és sörturisztikai, gasztronómiai rendezvények szervezését, lebonyolítását kiegészítendő, Bor- és Pálinka-élménykertet alakított ki Tiszadobon.

A Tiszadobi Bor- és Pálinka-élménykert olyan különleges, versenyképes turisztikai szolgáltatást kínál, mely a bor- és pálinkagasztronómia, valamint aktívturisztikai szolgáltatások egyedi ötvözeteként, a kistérség egyedi adottságait és hagyományait figyelembe véve, ezeket a mai trendekhez igazítva teszi komplexebbé a desztináció turisztikai szolgáltatásait.

A fejlesztéssel az igényes vidéki kikapcsolódást, a gasztronómiát a bor- és pálinkakultúrát az aktív szabadidős tevékenységgel ötvöző, újszerű és unikális élményekre vágyó turistákat kívánja megcélozni a vállalkozás.

A projekt keretében kialakításra került egy új építésű borkultúra bemutató épület, egy meglévő épület felújításával egy pálinkakultúra bemutató épület, továbbá telepítésre került egy hagyományos fajtabemutató szőlő- és gyümölcskert. Ezek mellett egy többfunkciós gyermekjátszótér is kialakításra került és kölcsönözhető kerékpárok és vízi sporteszközök (kenuk és tutaj) is szolgálják a látogatók kellemes, aktív időtöltését, pihenését. Az így kialakított létesítmény az aktív és passzív kikapcsolódás különböző elemeit kínálja a vendégek számára, életkortól függetlenül, akár rövidebb, akár hosszabb időtartamú programokat keressenek is.

A beruházás keretében megvalósult bor- és pálinka-élménykert a tervek szerint2014 őszén nyitja meg kapuit a látogatók előtt, a beruházás összköltsége 71 296 851 Ft, melyhez az Európai Unió és Magyarország Kormánya 47 437 691 Ft vissza nem térítendő támogatást nyújt.